Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

JP/Politikens topchef: Medierne bør ikke bede om mere støtte

Det klæder ikke de danske medier at bede om momsfritagelse på digitale medier, mener adm. direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, der går imod sidste uges udmelding fra Berlingske Media.

CEO JP/Politikens Hus

Medierne bør ikke bede om mere statsstøtte i form af en udvidet nulmomsordning.

Sådan lyder den politiske udmelding fra topchef i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, efter sidste uges nyhed om, at Berlingske Media ønsker, at avisernes momsfritagelse udvides til også at dække de digitale nyhedsprodukter, der fylder stadig mere i mediehusenes forretning.

»Helt overordnet er det vores holdning, at staten bør involvere sig mindre i medierne – ikke mere. Det er vores grundlæggende holdning. Jeg bliver altid forstemt, når jeg hører, at frie medier beder om statsstøtte,« siger Stig Ørskov.

I JP/Politikens Hus vil en nulmoms på digitale medier slå ud på ikke bare de digitale versioner af Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet, men også de rent digitale medier Watch Medier og Finans.

Berlingskes forslag fik delvis støtte fra formanden i dagbladenes netværk, Ole Dall, mens de digitale mediers formand, Altingets direktør Rasmus Nielsen, bakkede op om en nulmoms på de digitale medier, der var godkendt til mediestøtte. ..

BRANCHENYT
Læs også