Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Virksomheder skal lede længere væk efter udenlandsk arbejdskraft

De virksomheder, der kigger efter arbejdskraft i udlandet, skal kigge endnu længere væk end tidligere. De gamle rekrutteringsområder løber langsomt tør, og det giver problemer, lyder det fra jyske erhvervschefer og DI.

De virksomheder, der i jagten på flere folk kigger mod udlandet,  skal indstille sig på at lede længere væk end tidligere. Det mener en række ervhvervschefer og DI.  Foto: Anita Graversen

Mange jyske kommuner har væsentlig lavere ledighed end resten af landet, og det presser virksomhederne til at søge udenlands for at finde kvalificeret arbejdskraft. Men her er de gamle rekrutteringskanaler også ved at løbe tør, så de skal længere ud, lyder det fra flere erhvervschefer, som Finans har talt med.

En af dem er erhvervsdirektør for Herning & Ikast-Brandes erhvervsråd, Kenneth Mikkelsen. Han forklarer, at et stigende antal virksomheder nu ser mangel på arbejdskraft som største vækstbarriere, og at problemet for første gang er nummer et på den årlige konjunkturmåling, erhvervsrådet laver. ..

BRANCHENYT
Læs også