Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Copyright-kongen Johan Schlüter trækkes ind i sag om gigantsvindel med Copydan-penge

Kurator i Johan Schlüter Advokatfirma Boris Frederiksen har bedt bagmandspolitiet undersøge, om en klientkonto er blevet misbrugt til at finansiere udgifter til Johan Schlüters franske straffesag.

Schlüter-sagen
Den danske topadvokat Johan Schlüter bliver nu selv trukket ind i sagen om svindel med Copydan-penge. Foto: Lars Krabbe

Sagen om påstået svindel med Copydan-midler i Johan Schlüter Advokatfirma (JSA) har taget en dramatisk drejning.

Kurator i det fallerede advokatfirma, Boris Frederiksen, har bedt bagmandspolitiet om at efterforske en række dispositioner, der direkte involverer advokatfirmaets stifter, Johan Schlüter, i svindelsagen.

Dispositionerne vedrører midler fra en klientkonto, der tilsyneladende er blevet brugt til at finansiere udgifter i forbindelse med et årelangt slagsmål mellem Johan Schlüter og en fransk enearving til visesangeren Charles Trenet.

Klientkontoen har fået tilført penge fra CAB, en forening under Producentforeningen, der repræsenterer tv- og filmproducenter, og som i sommer beskyldte JSA for at have snydt producenterne for over 100 mio. kr. i Copydan-penge.

Schlüter-sagen
  • Tv- og filmproducenter beskylder Johan Schlüter Advokatfirma for at have snydt dem for 100 mio. kr. i Copydan-penge.
  • Bagmandspolitiet har indledt efterforskning og har rejst sigtelse mod den tidligere direktør og medejer af advokatfirmaet, Susanne Fryland.
  • Sagen har fået kunderne til at forlade advokatfirmaet, og efter et forgæves forsøg på at rekonstruere firmaet, er det nu gået konkurs.

Hidtil har to af advokatfirmaets tidligere ejere, Johan Schlüter og Lars Halgreen, placeret hele skylden for sagen på den tredje, Susanne Fryland, men nu trækkes den tidligere konge af dansk copyright altså selv ind i sagen.

Boris Frederiksen vil ikke kommentere Finans' oplysninger, men Producentforeningens direktør, Klaus Hansen, fortæller, at kuratoren har orienteret foreningens advokat om anmeldelsen til bagmandspolitiet.

»Jeg er ikke overrasket, for vi har selv haft en opfattelse af, at flere var involveret i sagen. Nu er der åbenbart dokumentation, som er tung nok til at bede politiet undersøge det,« siger Klaus Hansen.

Johan Schlüter vil ikke lade sig interviewe om sagen, men han har sendt flere SMS-beskeder, hvori han oplyser, at der er udgifter, som er blevet »håndteret forkert«, men at han »på intet tidspunkt var inde over ind- og udbetalinger.«

»Jeg kan kun gentage, at jeg ikke har været bekendt med dispositioner over en klientkonto til uvedkommende formål,« skriver Johan Schlüter.

Vicestatsadvokat Per Fiig vil hverken be- eller afkræfte, at Boris Frederiksen har bedt bagmandspolitiet undersøge dispositionerne:

»Vi har ingen bemærkninger. Efterforskningen i sagen er fortsat i gang.«

BRANCHENYT
Læs også