Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Svindelkravet mod det skandaliserede Johan Schlüter Advokatfirma vokser

Producentforeningen er kommet frem til, at tv- og filmproducenter er blevet malket for cirka 175 mio. kr.

Schlüter-sagen
Johan Schlüter Advokatkontor holdt til i en prominent ejendom på Højbro Plads i København. Firmaet gik konkurs i oktober.  Foto: Jens Henrik Daugaard

Sagen om påstået svindel med Copydan-midler i Johan Schlüter Advokatfirma er vokset til 175 mio. kr.

Det blev medlemmerne af foreningen Filmret, der består af tv- og filmproducenter, orienteret om på en generalforsamling i København i går.

Det bekræfter Klaus Hansen, der er direktør i tv- og filmproducenternes brancheorganisation, Producentforeningen.

Hidtil har foreningen blot opgjort den påståede svindel til over 100 mio. kr., men nu er det gjort mere præcist op efter længere revisionsundersøgelser af forvaltningen af producenternes Copydan-penge.

Johan Schlüter Advokatfirma (JSA) har siden 1992 fået millioner for at indsamle og fordele Copydan-pengene mellem producenterne. I 2011 flyttede advokatfirmaet opgaven over i et selvstændigt selskab, Registrering Danmark, med samme ejerkreds som JSA, og siden er producenterne ifølge Producentforeningen blev malket for de enorme summer.

Ifølge Producentforeningen beløber den samlede svindel sig til 175 mio. kr., men i forbindelse med en gældsaftale fra juli overtog Producentforeningen bl.a. ejerskabet af Registrering Danmark, og i det omfang foreningen kan inddrive fordringer og andet i Registrering Danmark, skal dette modregnes i det endelige krav.

Kravet er indtil videre opgjort til mellem 130 og 140 mio. kr.

Producentforeningens direktør Klaus Hansen siger, at det ikke nødvendigvis er det endelige krav.

»Nu må vi prøve at få så mange penge tilbage som muligt,« siger han.

Johan Schlüter Advokatfirma, der gik konkurs i oktober, og Registrering Danmark var ejet af stifter Johan Schlüter, Susanne Fryland og Lars Halgreen.

Fryland har ingen kommentarer. Johan Schlüter kalder i en SMS beløbet for »afsindigt« , mens Lars Halgreen afbryder forbindelsen efter en meget kort samtale:

»Jeg har ikke noget at snakke med dig om. Ellers tak.«

Sagen efterforskes af bagmandspolitiet, der har sigtet Susanne Fryland for underslæb. Fryland var direktør og daglig leder i Registrering Danmark.

BRANCHENYT
Læs også