Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Rapport: Skandaleramt advokat hævede 16,5 millioner og hyrede svigermor som babysitter til årsløn på 573.000 kr.

Susanne Fryland styrede selv sin løn som direktør i det svindelramte selskab, Registrering Danmark, ved at udskrive månedlige fakturaer på konsulentassistance.

Schlüter-sagen
På Youtube fortæller Susanne Fryland i et indslag om, hvordan Johan Schlüter Advokatfirma laver rettighedsforvaltning for producenter og distributører. Nu beskyldes hun selv for at have malket midlerne til egen vinding.  Foto: Screendump fra Youtube

Direktøren i det advokatejede Registrering Danmark, Susanne Fryland, hævede 16,5 mio. kr. i konsulenthonorarer til sig selv og ansatte flere familiemedlemmer.

Det fremgår af en fortrolig pengestrømsanalyse, som Deloitte har lavet for Producentforeningen i forbindelse med sagen om påstået svindel med Copydan-penge for 175 mio. kr.

Analysen viser, at Registrering Danmark, der var ejet af ejerkredsen bag Johan Schlüter Advokatfirma (JSA), brændte millioner af på bl.a. at købe advokatydelser i JSA og lønne medarbejdere, der arbejdede for fodboldklubben FC Vestsjælland.

Schlüter-sagen
  • Tv- og filmproducenter hævder, at de er blevet snydt for 175 mio. kr. i Copydan-penge, som de har betalt Johan Schlüter Advokatfirma for at forvalte.
  • Advokatfirmaet havde lagt forvaltningen af Copydan-pengene ud et selvstændigt selskab, Registrering Danmark i Slagelse, under ledelse af advokatfirmaets partner og medejer Susanne Fryland.
  • Slagelse-selskabet havde samme ejerkreds som advokatfirmaet, nemlig de tre advokater Johan Schlüter, Lars Halgreen og Susanne Fryland.
  • To af de tre, Schlüter og Halgreen, har beskyldt Fryland for at være skyld i svindelsagen, og de har anmeldt hende til bagmandspolitiet for underslæb.
  • En pengestrømsanalyse har konkluderet, at Registrering Danmark malkede tv- og filmproducenternes konti bl.a. gennem overfakturering, og at pengene blev brugt på bl.a. en række sideforretninger i Registrering Danmark og advokatydelser i advokatfirmaet.

Men selskabets direktør og medejer, Susanne Fryland, var i særdeleshed også rundhåndet over for sig selv og sin familie, fremgår det af Deloittes analyse.

Ifølge rapporten fastsatte Susanne Fryland således sin egen løn ved at fakturere Registrering Danmark for "konsulentassistance" hver måned.

Udbetalingerne skete til Susanne Frylands selskab, Fryland ApS, og Fryland fik på den måde udbetalt 16,5 mio. kr. fra 2011-2015.

I firmaet havde hun desuden ansat familiemedlemmer herunder sin hustru og svigerforældre.

Svigerfaderen havde titel af controller og salgschef og fik over 650.000 kr. i løn om året, men Deloitte skriver i rapporten, at revisorerne ikke kunne få »oplyst præcist, hvad han beskæftigede sig med«.

Svigermoderen blev oprindelig ansat til at håndtere juridiske og administrative forhold, men da Susanne Fryland og hustruen fik barn, blev svigermoderen bevilget orlov med fuld løn på 573.000 kr. fra firmaet fra september 2012 til 1. januar 2014, hvor hun gik hjemme og passede barnet.

Susanne Fryland vil ikke kommentere oplysningerne.

Finans har talt med svigerfaderen, som på egne og sin hustrus vegne afviser, at der er noget odiøst i parrets ansættelse i Registrering Danmark.

Han vil dog ikke kommentere sagen yderligere.

BRANCHENYT
Læs også