Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DR nægter offentligheden indsigt i overordnede budgetrammer

Aktindsigt: DR holder kortene tæt ind til kroppen, når det gælder budgetter for de enkelte kanaler. Den nationale public service-institution har afvist aktindsigt på et forkert grundlag, mener ekspert.

»Det er helt nødvendigt, at vi får en drøftelse i forligskredsen om, hvordan vi får bedre vilkår for at kunne deltage i debatten om DR’s forbrug af ressourcer, og hvilke formål pengene går til,« siger medieordfører for social demokraterne Mogens Jensen, som ønsker mere gennemsigtighed i DR’s budgetter. Her et kig ind i studiet på P1. Arkivfoto: Per Folkver

Licens er noget, vi giver til hinanden, siger DR i en kampagne mod sortseere. Men når først licensen er givet til DR, er det sin sag at få at vide, hvad den bliver brugt til.

DR oplyser ikke yderligere detaljer om budgetterne end dem, der er offentliggjort i public service-kontrakten, som ligger frit tilgængelig på nettet. Her har radiokanalen P1 et budget på 199 mio. kr. For at undersøge, hvordan de knap 200 mio. kr. fordeler sig, har Jyllands-Posten søgt aktindsigt i de overordnede rammer for budgettet – en aktindsigt, som DR afviser med henvisning til radio- og fjernsynslovens § 86, stk. 1, der undtager »sager og dokumenter vedrørende DR’s (…) programvirksomhed og forretningsmæssige forhold i tilknytning hertil« fra offentlighedsloven. ..

Læs også