Serier

Børskandidats revisor: Vi føler os misbrugt

Revisionsfirmaet BDO føler sig misbrugt af Hellerup Finans og undersøger forudsætningerne for et fortsat samarbejde.

Stormvejr om Hellerup Finans
BDO føler sig misbrugt af Hellerup, der vil på børsen næste år. Foto: Finans

Hellerup Finans' revisor BDO føler sig misbrugt af investeringshuset, som planlægger at børsnotere sig selv næste år.

BDO undersøger nu »forudsætningerne for et fortsat samarbejde«.

»I den seneste tids presseomtale af Hellerup Finans forretningsaktiviteter har BDO fået kendskab til oplysninger, hvor vi desværre må konstatere, at vi føler os misbrugt i kommercielt øjemed af Hellerup Finans. Det tager vi skarpt afstand fra,« skriver Stig Holst Hartwig, adm. direktør i BDO, i en skriftlig kommentar til Finans.

Finans har blandt andet afdækket, hvordan Hellerup Finans (HF) henviser til sin revisor i salgsmateriale og salgsmails for nystiftede venturevirksomheder.

Hellerup Finans' salgsmateriale for ventureselskaberne Rovsing Group, Injecto, Cembrane og Just-Sold er blandt andet vedlagt en såkaldt vurderingsberetning fra BDO, selvom det udtrykkeligt står i vurderingsberetningen, at den alene må bruges til en intern handel mellem to HF-selskaber.

Finans har også afdækket, hvordan en sælger fra HF henviser til, at værdien af aktier i Rovsing Group, som HF både ejer og har solgt nye aktier i til private, er fastsat af selskabets revisor.

»Det er, hvad vi internt kalder for "friends & family" og kommer med en udbudskurs, der ligger et godt stykke under revisorernes værdiansættelser af aktien,« skriver sælgeren fra Hellerup Finans i en mail.

»Forventningerne til afkast baseret på de uvildige revisorers beregninger lyder konservativt på 89 pct. frem mod slutningen af 2018,« lyder det videre.

BDO ønsker ikke at kommentere, hvilke konkrete forhold det er, der gør, at revisionshuset føler sig misbrugt.

»Vi har nu har vi nu indledt en dialog med Hellerup Finans omkring forudsætningerne for et fortsat samarbejde. Vi har ikke yderligere kommentarer til sagen,« skriver Stig Holst Hartwig.

BDO har revideret Hellerup Finans samt en række datterselskaber i en årrække.

»Vi er i dialog med BDO og beklager, at de føler sig misbrugt. Vi vil sikre, at noget tilsvarende ikke kan ske fremadrettet,« skriver Hellerup Finans-direktør Torben Jensen i en kommentar.

I går kom det frem, at Steen Puch Holm-Larsen, advokat og partner hos Bech-Bruun, er stoppet som bestyrelsesformand i Hellerup Finans. Han ønsker ikke at fortælle hvorfor.

BDO har udarbejdet en vurderingsberetning for en handel mellem to Hellerup Finans-selskaber, men finanshuset har brugt den til at sælge aktier i risikable venturevirksomheder til private.

 

Læs også