Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Virksomheder dropper lærlinge i DI's prestige-kampagne

Ud af de 1.000 virksomheder, som DI i en storstilet kampagne har bedt om at tage flere lærlinge, har 54 lyttet efter. Et kæmpe problem, mener Dansk Metal - og DI.

DI's højt profilerede "Operation Praktikplads" har fået 54 virksomheder ud af 1.000 til at tage flere lærlinge. DI og Dansk Metal, som her ses med topforhandlerne fra den seneste overenskomstforhandling, konstaterer begge, at udfordringerne tårner sig op med mangel på faglært arbejdskraft.   Foto: Carsten Bundgaard

Industrien kommer til at mangle titusindvis af faglærte om få år, og derfor satte landets største arbejdsgiverforening, Dansk Industri, i foråret gang i den kæmpe prestigekampagne "Operation Praktikplads" for at få flere lærlinge. 1.000 medlemsvirksomheder blev kontaktet for at tage flere, og de første tal er nu klar: 54 har fulgt opfordringen.

Trods de tunge tal har erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, taget ja-hatten på i forhold til, at kampagnen kører videre, og at DI’s medlemsvirksomheder ifølge hende samlet set ser ud til at have taget flere lærlinge end gennemsnittet det seneste år. Men: ..

BRANCHENYT
Læs også