Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

5 hurtige til Lars Munch om Børsen-opkøb

JP/Politikens Hus har med Børsen opkøbt en direkte konkurrent til husets eget erhvervsmedie Finans. Fem spørsgmål til bestyrelsesformand Lars Munch.

Lars Munch, tidligere direktør for JP/Politikens Hus, nyudnævnt bestyrelsesformand i L+M Aps. Foto: Jens Dresling

JP/Politikens Hus har i dag udmeldt, at koncernen køber Børsen af Bonnier for 800 mio. kr.
Dermed opkøber koncernen en direkte konkurrent til et af husets eksisterende titler, Finans.
 

I har tidligere meldt ud, at I ville købe op  - især med blik på digitale medier. Hvad er baggrunden for at købe Dagbladet Børsen ?

»Det er, at vi ønsker at skabe en endnu stærkere, dansk privat uafhængig medievirksomhed – som balance mod udenlandske mastodonter. Og så er det også udtryk for, at vi køber en virksomhed med et meget stort digitalt potentiale over for erhvervsmarkedet.«

I giver 800 mio. kr. for et selskab, der sidste år viste et driftsresultat (ordinær primær drift, red.) på 42 mio. kr. Set i det lys, ligger prisen en del over det niveau, man har set i mediehandler de seneste år. Hvordan er I nået frem til den pris?

»Den pris er forhandlet mellem sælger og køber. Den er vi begge tilfredse med. Men den er selvfølgelig udtryk for, at vi har stor tiltro til Børsen.«

Med Børsen køber i en virksomhed, der har samme problem eller udfordring som JP/Politikens Hus i forvejen selv kæmper med: faldende toplinje. På fem år er Børsens omsætning faldet 15 pct. Hvad har været jeres overvejelser i den forbindelse?

»For det første har vi en stærk tro på trykte medier. Og for det andet så skal vi naturligvis udvikle Børsens digitale aktiviteter. Lige som vi udvikler de øvrige medier i JP/Politikens Hus. Der har Børsen et stort potentiale i markedet for erhvervsmedier.«

Med Børsen opstår der også den situation, at JP/Politikens Hus vil eje to direkte konkurrerende medier: Børsen og Finans. De øvrige titler i huset har i højere grad suppleret hinanden end konkurreret direkte. Hvad kommer det til at betyde ?

»Det kommer ikke til at betyde nogen som helst forskel for Finans, at vi køber Børsen. Vi har fuldt tillid til at begge titler kan udvikle sig stærkt på markedet. Og vi har i vores koncern tradition for intern konkurrence.«

Men her er der tale om to medier, der har samme målgruppe. Vil det her ikke betyde, at man på en eller anden måde tilpasser Finans' eller Børsens strategier?

»Helt bestemt ikke. Det kan jeg klart afvise.«

Læs også
Top job