Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Pensionsgigant i markant sats på unoterede aktier

Siden december har Danica Pension investeret op imod 1 mia. kr. i unoterede aktier. Senest har pensionsgiganten købt sig ind i Netcompany for et trecifret millionbeløb.

Jesper Langmack og Danica vil satse massivt på alternative investeringer de kommende år.

Jagten på gode afkast til pensionskunderne får nu Danica Pension og investeringsdirektør Jesper Langmack til at øge satsningen på investeringer uden for børsmarkedet kraftigt.

Historisk lave renter gør det svært for de danske pensionskasser at få fornuftige afkast på traditionelle investeringer i børsnoterede aktier og obligationer, og det øger appetitten på alternative investeringer. Alene den seneste måned har Danica investeret op imod 1 mia. kr. i unoterede aktier og dermed øget sin eksponering inden for det område fra 4 til knap 5 mia. kr.

Planen er, at de alternative aktieinvesteringer skal fylde omkring 15 mia. kr. i Danicas samlede portefølje, hvilket altså er næsten fire gange mere, end da Jesper Langmack sammen med kollegaen Poul Kobberup blev headhuntet fra konkurrenten PFA Pension sidste år.

Senest har pensionsselskabet netop købt sig ind i den fremadstormende it-virksomhed Netcompany, hvor den svenske kapitalfond FSN før jul overtog over halvdelen af aktierne for 1,1 mia. kr. Dermed blander Danica sig nu i kampen om de unoterede aktier i en tid, hvor pensionssektoren jagter alternative opkøb, der kan give afkast, nu hvor renten på obligationer er uhørt lave.

Yderligere to investeringer forventes at blive offentliggjort inden for den næste måned, og Jesper Langmack hæfter sig ved, at netop de unoterede aktier er et stort fokusområde for Danske Banks pensionsselskab.

»Vi er begunstiget af, at vi har Danske Bank i ryggen, og derfor har vi et helt naturligt flow af deals, som vi går adgang til. For os er de direkte investeringer en rigtig god mulighed for at sikre vores kunder et attraktivt afkast på længere sigt,« siger Jesper Langmack.

»De direkte investeringer giver os mulighed for at komme helt tæt på de enkelte virksomheder, samtidig med at det er et godt alternativ til at investere i kapitalfonde, da det kan gøres til lavere omkostninger. Vi ser et stort potentiale inden for unoterede investeringer, og vi forventer alene i år at præsentere en håndfuld nye investeringer,« siger Jesper Langmack.

Pensionsekspert Jørgen Svendsen, der er partner i AFPR, peger på, at jagten på høje, unoterede afkast generelt er behæftet med større usikkerhed, end eksempelvis investeringer i obligationer.

»Der foregår en hård kamp om de alternative investeringer i øjeblikket. Det vil langt fra være en succes hos alle aktører, for de unoterede investeringer kræver et stort hjemmearbejde og mange ressourcer, siger han.

BRANCHENYT
Læs også