Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Bortvist direktør: Der var strategiske uoverensstemmelser

Lars Bay-Smidt har ryddet skrivebordet hos Nobia Danmark. Han kalder afskedigelsen for en fritstilling.

Ifølge Lars Bay-Smidt, adm. direktør i Nobia Denmark, er strategiske uoverensstemmelser årsag til den dramatiske afsked med Nobia koncernen. Foto: Marie Katrine Kragh

Det var strategiske uoverensstemmelser, som mandag førte til, at den svenske børsnoterede koncern Nobia bortviste deres danske direktør Lars Bay-Smidt, som stod i spidsen for køkkenmærkerne HTH, Invita og Uno-Form i Danmark.

Det oplyser den afskedigede direktør til Finans.

»Der er tale om en fritstilling. Årsagen er strategiske uoverensstemmelser,« siger Lars Bay-Smidt.

Han vil ikke kommentere, hvilke uoverensstemmelser, der førte til den dramatiske afsked med koncernen, hvor han har været ansat siden 2008.

Koncernchef Morten Falkenberg kalder det ifølge dagbladet Børsen en bortvisning. Er det ikke dramatisk, hvis det skyldes uenighed om strategien?

»Det er ikke op til mig at kommentere Jeg kan oplyse, at det skyldes uoverensstemmelse om strategien. Sådan er det. Det er opstået over nogen tid,« siger Lars Bay-Smidt.

Han oplyser, at skrivebordet er blevet ryddet, og han vil nu overveje fremtiden.

»Nu skal jeg lige finde mig selv, og så må vi se, hvad der viser sig af muligheder,« siger Lars Bay-Smidt.

Han kom til Nobia Danmark i 2008 som salgsdirektør og avancerede siden til adm. direktør. Opgaven var at vende udviklingen efter finanskrisen, der satte salget af nye køkkener i stå. Siden er der igen kommet fart på salget, og i det seneste regnskabsår øgede Nobia Danmark omsætningen med 6 pct.

Nobia Danmark, der med butiksleddet omfatter 1.400 medarbejdere, har også haft fokus på eksporten - især med HTH-kæden. I 2014 gik 45 pct. af selskabets salg til eksport med Norge, Sverige og Finland i front. Samtidig har HTH-kæden etableret sig med salg i Nordtyskland.

BRANCHENYT
Læs også