Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dansk industrikæmpe ser på salg af milliardforretning

NKT Holding har hyret JP Morgan til at kigge på mulighederne for et frasalg af NKT Cables. Et naturligt næste skridt, siger investor.

NKT Cables kan meget vel blive det næste forretningsområde, der sælges fra industrikonglomeratet NKT Holding. Foto: Lærke Posselt

Industrikonglomeratet NKT A/S kan være på vej til at sælge sit største forretningsområde.

Finans erfarer således, at det børsnoterede selskab har engageret investeringsbanken JP Morgan til at vurdere mulighederne for et frasalg af kabelforretningen NKT Cables, når bestyrelsen anser timingen for rigtig.

NKT Cables er NKT's største forretningsområde med en omsætning på 8,7 mia. kr. i seneste regnskabsår.

En af virksomhedens største aktionærer peger på, at han også anser det for realistisk, at NKT Cables bliver frasolgt inden for en overskuelig fremtid.

»Vi købte os oprindeligt ind i NKT, fordi vi havde tiltro til, at restruktureringen af Cables var ved at tage fat. Det tyder nu på, at de er på rette spor, og derfor er det naturligt at kigge på næste skridt i udviklingen, nemlig et muligt frasalg af NKT Cables,« siger Carsten Leth, chef for danske aktier i Nordea Investment Management, der ejer knap 5 pct. af NKT.

Carsten Leth peger på, at bestyrelsesformand Jens Due Olsen tidligere har vist sit værd gennem milliardsalget af Cheminova, hvor han var formand. Det skete med hjælp fra netop JP Morgan.

En egentlig salgsproces for NKT Cables er ifølge Finans’ oplysninger endnu ikke i gang, men man arbejder hen imod det, og den amerikanske investeringsbank har reelt fået mandatet til at stå for salget.

NKT kort fortalt
  • NKT Holding har været børsnoteret siden 1898. I dag består selskabet af tre forretningsområder. Det gælder kabelforretningen NKT Cables, producenten af rengøringsudstyr Nilfisk og det noget mindre forretningsområde Photonics Group.
  • I 2014 omsatte hele NKT Holding for 15,9 mia. kr. Heraf kom 8,7 mia. kr. fra NKT Cables, 6,8 mia. kr. fra Nilfisk og de sidste knap 300 mio. kr. fra Photonics.
  • Ved udgangen af 2014 havde NKT Holding i alt knap 8.900 ansatte.

Indtil videre har processen været sat på standby, fordi resultaterne i NKT Cables ikke har været gode nok, men nu er der efterhånden så godt styr på forretningen, at det igen giver mening at kigge på et salg, lyder analysen.

Kabelforretningen har i de seneste år været gennem et spareprogram kaldet Drive, som har reduceret omkostningerne. Ifølge aktieanalytiker Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank taler det for, at NKT Cables, som tidligere har været under pres, kan sælges.

»Der er en mulighed for, at det godt kunne blive solgt fra. Vi har trods alt set, at de med succes har fået restruktureret forretningen. På den måde er indtjeningen blevet løftet ret markant, og det har gjort, at den pris, man eventuelt vil kunne få i markedet, er blevet højere,« siger hun.

Det tyder nu på, at de er på rette spor, og derfor er det naturligt at kigge på næste skridt i udviklingen, nemlig et muligt frasalg af NKT Cables

Carsten Leth, Nordea Investment Management

Ifølge analytikeren handles konkurrerende virksomheder til multipler på mellem 5 og 8. Baseret på indtjeningen i NKT Cables i seneste regnskabsår ville det give en pris mellem 2,5 og 4 mia. kr.

Bestyrelsesformand Jens Due Olsen ønsker ikke at kommentere oplysningerne om, at man har antaget JP Morgan.

»Jeg kan ikke sige andet end det, vi siger i vores strategier, som er, at så længe vi føler, at vi er de rigtige ejere og kan skabe værdi for vores aktionærer, så er vi også glade ejere.«

BRANCHENYT
Læs også