Gammel Erhverv

Minister vil have Strøgets skjulte huslejerabatter frem i lyset

Med en præcisering af lovgivningen er erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen klar til at sikre, at alle vigtige oplysninger skal på bordet, når der kæmpes om huslejestigninger for millioner af kroner på Strøget i København.

Artiklens øverste billede
Finans har afsløret, at udlejere på Strøget i København har hemmeligholdt relevante rabatter i forbindelse med huslejesager på Strøget. Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen vil løse problemet med en præcisering af lovgivningen.

Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen er klar til sikre et fuldt gennemsigtigt huslejemarked for butikkerne på Strøget i København, så man fremover undgår, at udlejere manipulerer lejen op ved hjælp af skjulte rabatter. Det slog ministeren fast i forbindelse med torsdagens åbne samråd i Folketinget om priseksplosionen på Strøget.

»Jeg er interesseret i, at markedet er åbent og transparent. Der skal være en fair konkurrence. Det må ikke være sådan, at der er noget, som er skjult,« siger Troels Lund Poulsen.

Socialdemokraternes erhvervsordfører Morten Bødskov havde kaldt ministeren i samråd, efter Finans' afsløringer af udlejernes smarte huslejefinte på Strøget.

Huslejefinten går ud på, at udlejeren sikrer sig en høj årlig husleje i en butik ved samtidig at give butikken en huslejerabat. Derefter går udlejeren til nabobutikken og kræver en tilsvarende høj husleje uden at sige noget om huslejerabatten i den første butik. Det har man bl.a. set et eksempel på i en huslejesag omkring Synoptiks butik i Købmagergade.

Socialdemokraterne ønsker et servicetjek af hele lovgivningen på området. Det samme gør SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og interesseorganisationen Dansk Erhverv.

Så langt ønsker ministeren ikke at gå, da han overordnet mener, at Erhvervslejeloven fungerer. Men han er klar til at se på en præcisering, som slår fast, at alle rabatter skal med, når man sammenligner huslejen i butikslejemål.

»Det kan være en god ide at lave en præcisering, så der ikke er nogen tvivl om, hvordan det skal være,« siger Troels Lund Poulsen.

Hvad tænker du om, at udlejerne i flere tilfælde selv har argumenteret for, at rabatterne ikke skal tælle med, når man sammenligner de her butikslejemål?

»Jeg tænker ikke noget. Jeg forholder mig til det, som jeg er sat til, og det er at være minister,« siger Troels Lund Poulsen.

Socialdemokraterne mener ikke, at det er nok med en præcisering af den eksisterende lovgivning.

»Der er behov for, at vi får en egentlig oplysningspligt, hvor informationer om store huslejerabatter, ombygningstilskud og andet skal indføres i lejekontrakten. Vi taler jo i en række tilfælde om årlige huslejer, der løber op i millionklasse. Og hvis vi skal have et sådan lejemarked til at fungere, skal vi være sikker på, at de rette oplysninger er tilgængelige,« siger Morten Bødskov.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.