Finans undersøger
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Kreditorer jagter milliongevinst fra lejlighedssalg hos Johan Schlüter og hustru

Den fallerede topadvokat Johan Schlüter og hans hustru fik fredag indefrosset et provenu på 12,5 mio. kr. fra salget af en fashionabel lejlighed.

Schlüter-sagen
Johan Schlüter er anerkendt rettighedsadvokat og grundlægger af Johan Schlüter Advokatfirma. Foto: Lars Krabbe

Blot en uge efter at det lykkedes den fallerede rettighedsadvokat Johan Schlüter og hans hustru at sælge en fashionabel lejlighed i København for 20 mio. kr., må parret indse, at det ikke kan røre pengene.

Fredag fik parret indefrosset provenuet, svarende til 12,5 mio. kr., da kurator i Johan Schlüters personlige konkursbo Boris Frederiksen ved fogedretten i København fik gennemført en såkaldt arrest i pengene.

Aktionen blev gennemført fredag formiddag på ægteparrets bopæl på Esplanaden uden forudgående varsel til parret.

Lejligheden var ejet af Schlüters hustru alene, men Boris Frederiksen mener, at Johan Schlüter har begået en juridisk brøler, der betyder, at Schlüters kreditorer - primært Jyske Bank og Producentforeningen - alligevel kan få fingre i de mange millioner.

Schlüter købte lejligheden i 1999 for fem mio. kr. men solgte den videre til sin hustru året efter for tre mio. kr.

Dermed havde salget et indbygget gavelement, mener Boris Frederiksen, og sådanne gaver mellem ægtefæller skal tinglyses gennem en ægtepagt - ellers er de juridisk ugyldige.

Og Johan Schlüter har aldrig tinglyst en sådan gave.

Boris Frederiksen har stævnet Schlüters hustru netop med påstand om, at salget i 2000 er juridisk ugyldigt, og indtil det søgsmål er afgjort, vil pengene være spærret.

Johan Schlüter afviser i en SMS, at der var tale om en gave, fordi lejligheden efter Schlüters køb viste sig at lide af alvorlige mangler.

»Min kone og jeg tager det med ro. Vi er vant til at blive forfulgt af skruppelløse folk. Efter vor og vores advokats opfattelse er der intet reelt grundlag for konkursboets aktion, der udspringer af ondskabsfuldheder udtænkt af Jyske Banks erhvervsinkasso,« skriver han.

Jyske Bank har ingen kommentarer.

Johan Schlüter gik personligt konkurs i december som en direkte konsekvens af den svindelsag, som hans advokatfirma er blevet involveret i.

Tv- og filmproducenter mener, at de er blevet snydt for 175 mio. kr. i Copydan-penge, som de betalte advokatfirmaet millioner for at forvalte.

BRANCHENYT
Læs også