Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fusk med e-mail fældede topadvokat i Bech-Bruun

Bech-Bruun tvang fremtrædende partner til at forlade advokatfirmaet, efter at firmaets ledelse blev alarmeret om en manipuleret e-mail i en retssag.

Advokat Mette Klingsten, medlem af bestyrelsen for Det Kongelige Teater og tidligere partner i Bech-Bruun. Foto: Steen Evald.

En højt profileret og prisbelønnet partner i landets største advokatfirma, Bech-Bruun, blev i oktober lempet ud på grund af en sag om fusk med en e-mail.

Advokaten, Mette Klingsten, bekræfter selv, at den hidtil hemmeligholdte sag er den direkte årsag til, at hun forlod Bech-Bruun, men til gengæld er hun og den tidligere arbejdsgiver stærkt uenige om hendes rolle.

Sagen tager sit udgangspunkt i et millionslagsmål mellem en kapitalfond og en tidligere partner.

Normalt kommenterer vi ikke sådanne sager, men når vi bliver forelagt usande påstande, vælger vi at gøre en undtagelse.

Christian Ejvin Andersen, vicedirektør i bech-Bruun.

Mette Klingsten var advokat for kapitalfonden, og i forbindelse med sagen sendte en sekretær i Bech-Bruun en tidsplan til retten, men undlod i strid med reglerne at sende den i kopi til modpartens advokat, Jens Lund Mosbek fra Kromann Reumert.

Da Mosbek protesterede, fik han forelagt en e-mail, der fremstod, som om tidsplanen var sendt rettidigt i kopi til Kromann Reumerts kontor.

Men e-mailen var manipuleret i et forsøg på at dække over fejlen.

Mette Klingsten erkender forløbet, men siger, at det var en sekretær, der begik fejlen, og at hun blot har påtaget sig ansvaret.

»Jeg tog skraldet, for det synes jeg, at jeg skal. Og det er så mig, det er gået hårdest ud over,« siger Mette Klingsten.

Bech-Bruun ser imidlertid helt anderledes på sagen:

»Normalt kommenterer vi ikke sådanne sager, men når vi bliver forelagt usande påstande, vælger vi at gøre en undtagelse,« siger vicedirektør i advokatfirmaet, Christian Ejvin Andersen.

Han oplyser på vegne af firmaet (og sekretæren, der fortsat er ansat), at sekretæren handlede »på ordre« fra Mette Klingsten.

»Det kan vi dokumentere,« siger han.

Det var Kromann Reumert, der alarmerede Bech-Bruuns ledelse om e-mailen, og kort efter indgik Mette Klingsten og Bech-Bruun en aftale om, at hun skulle forlade firmaet.

Ifølge professor i strafferet på Aarhus Universitet Gorm Toftegaard Nielsen er manipulationen næppe kriminel:

»Jeg har svært ved at se, at det kan være i strid med straffeloven, men vi har jo regler om god advokatskik, og Advokatnævnet uddeler jævnligt store bøder,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også