Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

JP/Politikens Hus-direktør: Overskuddet skal løftes markant

Trods et skuffende regnskab, ser JP/Politikens Hus' adm. direktør en række positive elementer. Allerede i 2016 skal resultatet nærme sig tildigere tiders niveau, lyder det.

Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus anerkender, at resultatet for 2015 ikke lever op til forventningerne. Det skulle dog gerne blive en enlig svale.

Resultatet er styrtdykket, og egenkapitalforrentningen falder for femte år i træk. Alligevel ser JP/Politikens Hus' adm. direktør, Stig Ørskov, en række positive tendenser for mediekoncernen, der bl.a. ejer aviserne Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet.

»Det er ikke alle områderne, der indfrier de vækstforventninger, vi har haft. Derfor har vi også et resultat, der ikke lever op til forventningerne,« siger Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus, og tilføjer:

Print går overraskende godt - svensk forretning er udfordret
Ifølge Stig Ørskov bør man hæfte sig ved yderligere to ting i regnskab.
  • Koncernens printforretninger haren fortsat meget god lønsomhed, og man ser samtidig en stabilisering af læsertallene. Noget, der ifølge direktøren selv er overraskende.
  • Meget få forlag, i hvert fald i Danmark, har en lige så god lønsomhed som JP/Politikens Hus
  • På den negative side står særligt svære markedsvilkår i Sverige, som gør, at mediekoncernens resultat dér ikke er helt så godt som i 2014.

»Vi realiserer en digital omsætningsvækst på 10 pct., fastholder vores samlede reklameomsætning og har fordoblet antallet af betalende, digitale abonnenter. Vi kan dog også konstatere, at der er en række steder, hvor vi ikke bevæger os med den hastighed, vi forventer af os selv.«

JP/Politikens Hus kom ud af 2015 med et resultat, der faldt hele 39 pct. til 106 mio. kr. sammenlignet med året før. Noget, som ifølge ledelsen ikke er tilfredsstillende.

I regnskabsmeddelelsen skriver I, at I forventer et betydeligt større overskud i 2016 end i 2015. Hvad skal man lægge i ordene betydeligt større overskud?

»At vi skal tilbage mod niveauet fra 2014 og årene før,« siger Stig Ørskov.

Og hvor fortrøstningsfuld er du omkring det?

»Det er jeg ganske fortrøstningsfuld omkring. Ikke mindst i lyset af, at vi med de investeringer, som vi har foretaget på det digitale område, står rigtig godt rustet i 2016,« siger Stig Ørskov.

En af seneste tids store satsninger er det digitale erhvervsmedie Finans, som man lancerede for knap halvandet år siden.

For en virksomhed som vores er egenkapitalforrentningens størrelse i sagens natur ikke et mål i sig selv. Men det er tilsvarende klart, at vores resultater – og dermed også egenkapitalens forrentning – skal forbedres betydeligt

Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus

»Vi er ganske godt tilfredse med udviklingen på Finans, som i løbet af det første knap halvandet år har indtaget en position som Danmarks klart førende digitale erhvervssite med over 100.000 daglige brugere. Vi ser en stadigt stigende købsinteresse for Finans. Vi er rigtig godt tilfredse med Finans,« siger Stig Ørskov.

Trods optimismen omkring særligt den digitale del af forretningen, så kæmper JP/Politikens Hus med en forrentning af egenkapitalen, der med hastige skridt bevæger sig i den forkerte retning. Hvor den i 2011 lå på 17,9 for derefter at være faldet til 11,3 for 2013, er egenkapitalforrentningen nu nede på blot 6,2.

»For en virksomhed som vores er egenkapitalforrentningens størrelse i sagens natur ikke et mål i sig selv. Men det er tilsvarende klart, at vores resultater – og dermed også egenkapitalens forrentning – skal forbedres betydeligt,« påpeger Stig Ørskov.

BRANCHENYT
Læs også