Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Det hypede danske designfirma Kähler er sat til salg

Designfirmaet Kähler, der bl.a. er kendt for de stribede vaser, er sat til salg. Ejerne står til en gevinst på over en halv milliard.

Arkitekten Frantz Longhi kan score et trecifret millionbeløb, hvis det lykkedes at sælge Kähler. FALS SIMON

Det hæderkronede danske designfirma Kähler er sat til salg med et prisskilt på over en halv mia. kr.

Vasefirmaet, der for alvor kom på alles læber i sommeren 2014, har gennem de senere år oplevet voldsomt vækst, og det forsøger ejerne bag koncernen nu at drage fordel af.

Finans erfarer således, at Kähler Design, der er ejet af den aarhusinaske arkitekt Frantz Longhi, har hyret corporate finance-huset Clearwater til at lede efter en potentiel køber til forretningen, der har oplevet en eksplosiv udvikling de senere år.

Kählers liv som selvstændig virksomhed var ellers særdeles truet, da det firmaet sammen med søsterselskabet Holmegaard gik konkurs i 2008 efter ejendomsmatadoren Steen Gude kort forinden havde opkøbt forretningen.

Siden har firmaet med de berømte vaser dog oplevet massiv efterspørgsel og formået at øge sin bundlinje markant fra godt 8 mio. kr. i 2013 til et resultat før skat på 48 mio. kr. i koncernens seneste regnskab.

Direktør og medejer af Kähler Jesper Holst Schmidt vil ikke kommentere salgsprocessen over for Finans, men han understreger, at virksomheden også i indeværende regnskabsår igen forventer stor fremgang.

»Vi kommer til at vokse massivt og forbedre både top- og bundlinje markant i forhold til sidste år. Det bliver ikke en fordobling, men det er tæt på. Vi har udbygget vores position i blandt andet Sverige og Norge og ser meget positivt på fremtiden,« siger han.

I forbindelse med Kählers 175-års jubilæum ramte firmaet for alvor forsiderne over alt, da isenkræmmerkæden Imerco solgte en særlig udgave af firmaets vase på tilbud, hvilket fik 16.000 mennesker til at klikke ind på Imercos hjemmeside i håbet om at sikre sig en vase.

Der var dog ikke vaser nok til alle, men mens Imerco blev ramt af en kritik fra utallige skuffede kunder, steg kendskabet til Kähler klassiske vaser eksplosivt.

Over for Finans peger flere kilder på, at de mest oplagte købere til Kähler er en industriel spiller som Fiskars, der for nogle år siden opslugte Royal Copenhagen, samt en kapitalfond med mod på at udbrede Kähler efter samme opskrift som eksempelvis smykkefirmaet Pandora.  

BRANCHENYT
Læs også