Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Kevin Magnussens og Bestseller-milliardærs ukendte firma drøner rundt med kæmpe læk i tanken

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen har personligt postet millioner i racerkøreren Kevin Magnussen. Et fælles selskab har tabt 80 mio. kr. på lidt over fem år.

Kevin Magnussen blev onsdag præsenteret som ny Formel1-kører hos Renault. Foto: AP

Mens Bestseller-koncernen er fåmælt om sin rolle i Kevin Magnussens genfødsel som Formel 1-stjerne, afslører et i offentligheden fuldstændig ukendt selskab, at modekoncernens ejer, Anders Holch Povlsen, også personligt har skudt millioner i racerkøreren.

I 2010 etablerede Bestseller-milliardæren og Kevin Magnussen således selskabet med det anonyme navn Anpartsselskabet af 1. april 2010.

Selskabet har til formål »at foretage investering i motorsportsaktiviteter«, og som nævnt ejes det af Holch Povlsen og Kevin Magnussen i fællesskab. Dog har førstnævnte aktiemajoriteten med 51 procent af aktierne, oplyser Bestseller på vegne af Anders Holch Povlsen.

Datoselskabet har som sådan intet med Bestseller-koncernen at gøre, men Bestseller offentliggjorde i sidste uge en sponsoraftale med Magnussens nye Renault-team.

Ifølge selskabets regnskaber købte det i 2014 rettigheder for 91 mio. kr. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvem sælger var, eller hvad rettighederne består af.

Bestseller oplyser dog, at selskabet skal tjene penge på bl.a. præmie- og sponsorindtægter.

Ifølge Jyllands-Postens Formel 1-ekspert, Thomas Wulff, er det ikke unormalt i international motorsport, at investorer hælder penge i racerkørere mod til gengæld at få adgang til fremtidige indtægter.

»Det ligner en super professionel forretningsmand, der strikker en struktur sammen omkring Kevin,« siger Thomas Wulff om makkerskabet mellem tøjmilliardæren og Kevin Magnussen.

Hidtil har det i hvert fald for Holch Povlsen været en dyr affære.

I løbet af selskabets relativt korte levetid har det akkumuleret tab for næsten 80 mio. kr. før skat, og så sent som i december måtte selskabet fyldes op med et kontant indskud fra ejerne på 28 mio. kr.

Det var efter endnu et millionunderskud på 35 mio. kr. før skat, der trak egenkapitalen i minus 25 mio. kr.

Til gengæld kan Anders Holch Povlsen trække underskuddene fra i skat i sine andre selskaber, og der er rigeligt at trække fra i. Sidste år tjente han over 2 mia. kr. før skat.

BRANCHENYT
Læs også