Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kasi-Jesper balancerer på randen af personlig konkurs efter årelangt slagsmål med Skat

Jesper Nielsen har formentlig brug for mindst 700 mio. kr. for at slippe fri af sin skattegæld.

Kasi ApS og familien Nielsen hænger på en samlet skattegæld på langt over 400 mio. kr. Foto: Nicolai Lorenzen

Mens entreprenøren Jesper "Kasi" Nielsen arbejder på at skabe en ny smykkevirksomhed, balancerer han på randen af en personlig konkurs.

I december tabte både han og hans selskab, Kasi ApS, et årelangt slagsmål med skattemyndighederne i Landsskatteretten, og mens Jesper Nielsen vil kæmpe videre ved domstolene, vurderer flere eksperter over for Finans, at Skat har en stærk sag.

»Man kan på ingen måde sige, at afgørelsen i Landsskatteretten er overraskende eller tvivlsom,« siger professor i skatteret på Aarhus Universitet Jan Pedersen.

Jesper Nielsen har givet Finans adgang til en række af afgørelserne fra den omfattende skattesag, og ifølge Finans' beregninger hænger Kasi ApS og familien Nielsen nu på samlet skattegæld på langt over 400 mio. kr.

Kasi-Jespers skattesag
  • I 2011 indledte Skat en kontrol af Jesper "Kasi" Nielsens smykkefirma, Kasi ApS, der scorede kæmpesummer på at sælge Pandora-smykker i Tyskland.
  • Skat slog ned på en række sponsorater i AG København og Brøndby, som ifølge Skat ikke gav forretningsmæssig mening og derfor heller ikke kunne trækkes fra i skat. Samtidig skal Jesper Nielsen, hans mor og hans søster som aktionærer beskattes, som om de selv havde fået pengene udbetalt.
  • Skat har desuden krævet skat af fri bolig, biler, båd og et hus på Mallorca, som var finansieret af Kasi ApS.
  • Til sidst har Skat krævet 245 mio. kr. af Kasi ApS i forbindelse med, at selskabet solgte sine aktier i Pandora i 2010.

Familiens håb er, at en såkaldt earn out-betaling fra smykkevirksomheden Pandora kan redde økonomien. Men mens Jesper Nielsen mener, at Pandora skylder 761 mio. kr., fastholder den børsnoterede smykkekoncern, at den ikke skylder så meget som en krone.

Uanset beløbets størrelse vil værdien dog blive udvandet, hvis pengene skal bruges til at indfri familiens personlige skattegæld, fordi pengene dermed skal udbetales fra selskabet med en udbytteskat på 42 procent.

Dertil kommer, at gælden skal betales tilbage med renter, der ifølge eksperter snildt kan løbe op i 100 mio. kr., og da fodboldklubben Brøndby samtidig har transport i en evt. Pandora-betaling sammen med Skat, skal Jesper Nielsen i værste fald formentlig bruge mellem 600 og 700 mio. kr., før familien kan betale gælden til Skat. 

Jesper Nielsen påpeger, at beregningen baserer sig på et »worst case scenario«, som ikke tager højde for eksempelvis efterfølgende erstatningskrav om rådgiveransvar, og han har ikke selv regnet tingene igennem:

»Det gider vi sgu da ikke at beskæftige os med,« siger han.

Han oplyser, at Skat har bevilget henstand, så længe sagen verserer, og selv hvis han taber den ved domstolene, vil det ifølge ham selv ikke få nogen betydning, fordi han ikke længere driver virksomhed fra Danmark.

BRANCHENYT
Læs også