Serier

Udenlandsk kapital vandt over dansk natklub

Et opgør er i gang i et af Danmarks mest mondæne og dyre boligområder. I hjertet af København ved gågaden Købmagergade gør naboer og en natklubejer fælles front mod udenlandsk investor og Københavns Kommune, som de mener knækker klubejeren så investoren kan score milliongevinst.

Priseksplosion på Strøget
Morten Christensen foran den store butiksrude, hvor indgangen til hans natklub lå indtil for få måneder siden. Han har investeret otte mio. kr. i natklubben Jupiter med plads til 700 gæster. Men efter indgangen er flyttet væk fra Købmagergade mod natklubejerens ønske, må han ikke længere modtage én eneste gæst.

Op til 700 mennesker har festet nætterne igennem fra torsdag til lørdag  på 1000 kvadratmeter med indgang fra den travle københavnske gågade Købmagergade. Morten Christensen har investeret i alt 8 mio. kr. af sine private sparepenge på at forvandle noget, der lignede et kæmpestort forladt pulterkammer, til en mondæn natklub. Jupiter, som natklubben hedder eksisterer stadig, men dansegulvet er tomt. For selvom klubben har alle godkendelser på plads, har der siden sidste weekend ikke været nogen indgang for kunderne.

Historien om Jupiter er historien om en international kapitalfond, der i jagten på et tårnhøjt millionafkast, har knækket natklubben med hjælp fra kommunen. Det er også historien om, hvordan internationale investorer finder nye redskaber frem i jagten på de helt store gevinster, når de handler ejendomme på landets dyreste handelsstrøg. Og så er det historien om to modstandere, der er fundet sammen, fordi udlændingenes fremfærd simpelthen er blevet for meget...

Læs også