Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Udenlandske huse presser danske topadvokater

Store udenlandske advokatfirmaer maser på for at komme ind på det danske marked. De napper nogle af de lukrative virksomhedshandler.

Da Scandinavian Tobacco gik på børsen - her forklarer adm. dir. Niels Frederiksen om økonomien - var det med juridisk bistand fra bl.a. det internationale advokafirma Latham & Watkins. MUNCH IDA

I mange år har danske advokater haft stort set hele markedet for sig selv.

Men nu begynder de store udenlandske huse at mase sig ind på det lukrative forretningsområde med virksomhedshandler.

»Udover den interne konkurrence i det danske marked mærker vi klart en stigende interesse fra meget store udenlandske advokatfirmaer, der gerne vil ind i Danmark. De går efter de store grænseoverskridende transaktioner som opkøb eller indgåelse af internationale partnerskaber,« siger Tom Kári Kristjánsson, managing partner i Plesner, der er det femtestørste advokatfirma i Danmark.

At de udenlandske aktører har held med det, fremgår af en statistik over, hvilke advokatfirmaer der fik fat i de største og de fleste virksomhedshandler i 2015.

Kampen om de gode lunser intensiveres

Listen over advokaternes markedsandele af danske virksomhedshandler, målt i værdi. I parentes er antal handler.

  1. Gorrissen Federspiel (42)
  2. Kromann Reumert (35)
  3. Accura (37)
  4. Plesner (33)
  5. Clifford Chance (5)
  6. Freshfields Bruckhaus Deringer (3)
  7. Moalem Weitemeyer Bendtsen (18)
  8. Latham & Watkins (5)
  9. Bech-Bruun (48)
  10. Rønne & Lundgren (26)

Kilde: Mergermarket

Det er fortsat danske huse som Gorrissen Federspiel, Kromann Reumert, Accura og Plesner, der indtager top fire over handlerne, målt i værdi. Men så begynder internationale huse at dukke op og sætter sig på flere af pladserne i top-10. I 2014 skulle man helt ned på 20.pladsen på listen for at finde det første udenlandske advokathus.

»Det danske advokatmarked har generelt været forskånet for de store udenlandske konkurrenter – det skyldes nok en kombination af markedets størrelse og de danske kontorers konkurrenceevne. Men vi kan mærke, at de er der – de allerstørste firmaer fra Storbritannien og USA, som kommer ind i forbindelse med store børsnoteringer, hvor den internationale rolle er defineret. Men det er ikke min fornemmelse, at de indtil videre i øvrigt har fået markedsandele af betydning,« siger Tomas Haagen, managing partner hos Gorrissen Federspiel.

Samtidig er der nye aktører blandt de danske huse, der gerne vil ind på det lukrative marked. Det gælder bl.a. Horten, der fra 2014 til 2015 er rykket fra 24. til en 10. plads for antal handler, firmaet deltager i.

»I vores strategi fra 2013-15 har vi fokuseret på rollen som rådgiver for det private erhvervsmarked, og det har været en succes, som har bidraget til vores vækst. 75 pct. af vores omsætning ligger i dag inden for det private erhvervsmarked,« siger Erik Wendelboe Christiansen, managing partner i Horten, der er landets 7. største advokatfirma.

BRANCHENYT
Læs også