Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nu scorer Dyne-Larsen millioner på de dyreste møbler

Møbelkæden Bolia har rekordoverskud. Nu er kæden på vej med 15 nye butikker og forhandlere i 20 nye lande. Bolia jagter en milliardomsætning.

Vores kollektion har ramt plet på alle markeder, siger Lars Lyse Hansen, adm. direktør i Bolia. Foto: Jens Henrik Daugaard.

Dyne-Larsen kan efterhånden også kalde sig møbelkonge. Møbelkæden Bolia, som har Lars Larsen som storaktionær, leverer et rekordresultat, og det sætter fart i vækstplanerne. Kæden skruer op for antallet af butikker, og møblerne skal gennem forhandlere sælges i en lang række nye lande. Målet er en milliardomsætning.

»I de kommende 18 måneder vil vi udvide med 15 nye butikker i flere lande. Samtidig er det planen at sælge vores møbler gennem nye forhandlere i en snes lande,« siger Lars Lyse Hansen, adm. direktør i Bolia.

Kæden havde i det seneste regnskabsår et overskud før skat på 60 mio. kr. efter en omsætning på 570 mio. kr. Lønsomheden er næsten fordoblet i forhold til de hidtil bedste regnskabsår.

»Vores kollektion af designermøbler har ramt plet på alle markeder. Samtidig har vi renoveret og ombygget samtlige butikker, og det har umiddelbar effekt på omsætningen,« siger Lars Lyse Hansen.

Vores kollektion af designermøbler har ramt plet på alle markeder.

Lars Lyse Hansen, adm. direktør i Bolia.

Bolia er en del af Jysk Holding, som er ejet af Lars Larsen. Hans koncern omfatter også Ide Møbler, Ilva og naturligvis sengetøjskæden Jysk. Resultat i Bolia står i skarp kontrast til Ide Møbler og Ilva, som i det seneste regnskabsår havde et underskud på driften på 153 mio. kr.

Bolia samarbejder med en lang række designere og producerer og sælger møbler i den lidt dyrere ende af prisskalaen.

Kæden har i øjeblikket 37 butikker i fem lande, og Norge er det største marked med 16 udsalgssteder, mens der er 8 forretninger i Danmark. Netop det norske marked gav et dyk ind indtjeningen i det forrige regnskabsår. Årsagen var, at den norske kr. faldt med 20 pct. i løbet af et par måneder, efter at Bolia havde sat prisskilte på møblerne.

55 pct. af omsætningen hentes i butikkerne, mens 45 pct. af salget sker online. En stor andel af netkunderne har dog på forhånd orienteret sig i forretningen.

Kombinationen af butik og nethandel virker godt for Bolia.

»I Holland åbnede vi en butik i efteråret, og det førte nærmest til en eksplosion i online salget,« siger Lars Lyse Hansen.

Med de mange nye butikker og forhandlere har vi indledt jagten på en milliardomsætning.

Lars Lyse Hansen, adm. direktør i Bolia.

Han forventer, at væksten i salg og indtjening vil fortsætte.

»Vores salg er 15 pct. højere i det indeværende regnskabsår, og med de mange nye butikker og forhandlere har vi indledt jagten på en milliardomsætning,« siger Lars Lyse Hansen.

Årsregnskab Bolia.

Mio. kr.

 2014/20152013/2014
Omsætning570467
Resultat før skat59,65,3
Resultat efter skat46,33,9

Kilde: Bolia.
 

BRANCHENYT
Læs også