Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Pensionsgigant bejler til Carlsbergs milliardejendomme

Pensionsgiganten PFA er tilsyneladende i fremskredne forhandlinger om at sikre sig en række af Carlsbergfondets attraktive ejendomme i København.

PFA står på spring for at købe ejendomme for over 1 mia. kr. af Carlsbergfondet. Foto: Lars Krabbe

Trods noget dystre udsigter for den danske økonomi er der stadig fuld fart på ejendomsmarkedet i København.

Store virksomheder som Lundbeck og Carlsbergs ejere Carlsbergfondet har sat sig for at udnytte de gunstige priser og sælge bygninger fra i stor stil.

I sidstnævntes tilfælde har man ifølge Finans’ oplysninger allerede fundet en interesseret køber, der kan overtage bryggeri-ejerens mange københavns ejendomme, der vurderes at have en værdi på omkring 1 mia. kr.

Finans erfarer således, at Carlsbergfondet netop nu forhandler på højtryk med pensionskæmpen PFA, der står på spring for at snuppe øl-aktionærernes mange attraktive lejlighedsejendomme i og omkring København.

PFA har ifølge Finans’ oplysninger budt lidt over 1 mia. kr. for de mange ejendomme, der bliver solgt via Catella, der er af landets førende erhvervsmæglere.

»PFA har fået eksklusivitet, og det er nu op til dem og sælger at se, om de kan få enderne til at mødes. Der har været stor interesse fra flere sider, men det virker som om, at PFA var en af de første, der meldte sig på banen,« siger en kilde til Finans.

Ud over PFA har en række andre danske pensionskasser samt flere udenlandske købere haft kig på Carlsberg-ejerens ejendomportefølje, men PFA har altså sikret sig eksklusivitet for næsen af de andre bejlere.

Selv om Carlsberg-ejendomme er yderst attraktive er det dog ikke en portefølje uden udfordringer, der flere af ejendommene blandt andet har brug for en vis opgradering, hvilket ikke er helt billigt.

Netop PFA har de senere år skruet markant op både for sine alternative investeringer men også for investeringer i fast ejendom. Pensionskassen har således blandt andet opkøbet det historiske postkompleks i Købmagergade i december 2014, ligesom man flere gange har understreget, at man er klar til at investere milliarder i mursten.

BRANCHENYT
Læs også