Serier

Lampekometens topchef bryder tavsheden - sådan da

Fortrolighedshensyn forhindrer Hesalight i at afsløre kunder og kommentere på specifikke poster i regnskaberne, siger firmaets topchef Lars Nørholt.

Lampekomet i frit fald
Lars Nørholt, direktør i Hesalight, rutter ikke med oplysningerne.  Foto: Carsten Bundgaard

Efter flere dages historier om kundegrundlaget i den fremadstormende LED-specialist, Hesalight, bryder topchef Lars Nørholt tavsheden.

Sådan da.

For Nørholt er særdeles fåmælt om, hvordan det er lykkedes virksomheden at realisere sin imponerende vækst, siden Hesalight blev etableret i 2009.

Via sin kommunikationsrådgiver Michael Ulveman (også kendt som tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen) afviser Lars Nørholt at løfte sløret for sine kunder.

På hjemmesiden nævnes bl.a. Holmes Place og Starbucks, men derudover vil Nørholt »af konkurrencemæssige hensyn« ikke ud med flere.

Nørholt afviser også at svare på spørgsmål vedrørende specifikke regnskabsposter, som Finans har spurgt ind til.

Det gælder f.eks. en voldsom stigning i "igangværende arbejder", som ifølge eksperter indikerer, at Hesalight indtægtsfører ordrer up front, selv om kunderne først betaler senere.

»Jeg ønsker ikke at kommentere de forskellige tal, da jeg ikke kan gøre det uden at afsløre fortrolige finansielle poster. Men jeg vil gerne fastslå, at Hesalight er en sund virksomhed med stor ordretilgang og udsigt til et fornuftigt resultat, informationer som vores investorer for øvrigt har adgang til,« skriver Lars Nørholt med henvisning til, at virksomheden har lånt omkring 600 mio. kr. gennem salg af obligationer.

Torsdag lagde Kemp & Lauritzen afstand til, at det bliver brugt som en del af Hesalights forklaring på, hvorfor en række danske virksomheder ikke kan genkende, at de er kunder hos Hesalight, som det ellers fremgår af virksomhedens markedsføringsmateriale.

Men Lars Nørholt fastholder:

»Det ser vi ikke ens på«, skriver direktøren, der heller ikke vil svare på, hvorfor firmaet netop har fyret sin finansdirektør, Mogens Tønder Jensen - netop som firmaet er gået på jagt efter nye investorer.

»Vi har aftalt ikke at udtale os. Men aftrædelsen har ikke nogen relation til den aktuelle diskussion,« skriver han.

BRANCHENYT
Læs også