Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Olien giver Mærsk-aktien vinger

Voksende optimisme i olieindustrien spreder sig nu til Mærsk-aktien, der er steget over 7 procent den seneste uge takket være en stabilisering i olieprisen.

A.P. Møller - Mærsk-aktien stiger kraftigt, efter at fornyet optimisme i olieindustrien har sendt olieprisen i vejret. Foto: Maersk Oil

Mens raterne for fragt af containere er historisk lave, kan ledelsen i A.P. Møller -Maersk A/S glæde sig over, at deres olieforretning muligvis går bedre tider i møde.

Inden for den seneste uge har olieprisen stabiliseret sig efter massive fald i slutningen af 2015 og begyndelsen af i år, hvilket har fået investorerne til at sende Mærsk-aktien op over 7 procent den seneste uge.

Dermed er Mærsk-aktien spurtet fra de øvrige selskaber i C20-indekset, hvilket bestemt ikke er hverdagskost for konglomeratet på Esplanaden.

Topchef Nils Smedegaard Andersen har således gennem det seneste år været vidne til, at Mærsk i stor stil har tabt terræn til det øvrige aktiemarked primært på grund af den faldende oliepris, som Mærsk er meget afhængig af, da man har investeret mange milliarder i sin oliedivision Maersk Oil.

Olieprisen er således trods enkelte bølgeskvulp nu relativt stabil efter længere tid massiv usikkerhed, og futureprisen på Brent-olie ligger netop nu på det højeste niveau siden januar.

»Mærsk-aktien stiger, da der er tegn på, at der er ved komme en hånd under oliemarkedet. De første data fra USA viser, at produktionen fra de såkaldte shale gas-producenter er faldende, hvilket er positivt, da deres høje produktion har været med til at presse priserne ned,« siger Mærsk-analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

Den seneste uge er en række olieaktier steget betydeligt, ligesom flere af sektorens underleverandører har oplevet medvind på aktiemarkederne. Det gavner altså også nu Mærsk, selv om koncernens rederi Maersk Line kæmper med rekordlave fragtrater.

»På den korte bane er Mærsk en olieaktie, og derfor svinger selskabet aktiekurs i takt med olieprisen. Nu tror investorerne på, at bunden er ved at være nået, og det giver større optimisme og tro på fremtiden,« siger Michael Friis Jørgensen.

BRANCHENYT
Læs også