Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Lagkagehusets London-eventyr udskudt

Bagerkæden Lagkagehuset åbner ikke i Londons gader så hurtigt som planlagt, men satser nu på sensommeren 2016. Det er et sværere marked end forventet, forklarer kapitalfonden FSN Capital, der ejer kæden.

Det rykker ikke så hurtigt med Lagkagehusets London-planer som forventet. Foto: Rasmus Flindt Petersen

Det går langsommere i London, end Lagkagehuset havde forventet.

Ejeren bag den populære danske bagerkæde annoncerede i april sidste år, at de inden for 12 måneder ville ekspandere til den engelske hovedstad, men må nu konstatere, at det ikke holder.

»Nej, ikke helt. Vi forventer at åbne i London i sensommeren - omkring august,« fortæller Thomas Broe-Andersen, der er partner i kapitalfonden FSN Capital, som ejer Lagkagehuset.

Dermed må Londons mere end 8,5 mio. mennesker vente lidt endnu, før surdejsbrødene og kanelsneglene rykker ind i gadebilledet.

»Udfordringen er, at det tager længere tid, end jeg så for tolv måneder siden, at finde de rigtige lokationer. Det er bare et »difficult market«, og et marked, som vi ikke kender så godt som det danske, og det tager lidt tid,« forklarer Thomas Broe-Andersen.

Trods et svært marked, forsikrer Lagkagehusets ejer dog, at de fortsat har planer om at åbne en god portion butikker i London.

»Nu åbner vi et par stykker, og så ser vi. Men målet på sigt er selvfølgelig, at vi har mere end to butikker. Men vi åbner en op i august, og så må vi se, hvornår den næste kommer,« siger Thomas Broe-Andersen, der endnu ikke vil løfte sløret for, hvad Lagkagehuset skal hedde i England.

Det er ikke kun Lagkagehuset, som har planer om at få udlandets øjne op for dansk bagværk. Den danske kok Claus Meyer, der i sin tid var med til at åbne den prisbelønnede restaurant Noma, er i gang med at åbne en restaurant på Grand Central Station i New York – ligesom han for tiden sælger brød og kager hver lørdag i New Yorks hippe bydel Williamsburg.

For Lagkagehuset handler udlandsdrømmene - udover London - dog først og fremmest om nabolandene Sverige, Norge og Tyskland, mens USA kan komme på tegnebrættet.

»Der er grundlæggende ikke noget, der tilsiger, at Lagkagehuset ikke kan være i USA. Det tror jeg godt, de kan. Men nu må vi se, hvad der er det rigtige at gøre for Lagkagehuset på den korte bane, og der er USA ikke det, vi først vil gøre,« siger Thomas Broe-Andersen.

BRANCHENYT
Læs også