Serier

Atea-sag koster økonomidirektør jobbet

Økonomidirektøren i Region Sjælland er blevet fyret som følge af Atea-sagen.

Bestikkelsessagen i Atea
Atea har fået en hovedrolle i en spektakulær sag om bestikkelse af medarbejdere i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen. Sagen har foreløbig kostet tre medarbejdere i Region Sjælland jobbet. Foto: Lars Krabbe

Politikerne i Region Sjælland har besluttet at sige farvel til endnu en ledende medarbejder, efter en undersøgelse fra revisionshuset PwC i sidste uge belyste flere kritisable forhold.

Regionen har således indgået en fratrædelsesaftale med sin økonomidirektør Morten Koch, mens regionens it-direktør Per Buchwaldt har fået en advarsel.

»Vi er betrygget ved, at direktionen nu tager de fornødne initiativer til at stramme op på ledelsestilsynet samt regionens kasse- og regnskabsregulativ. Vi får også undersøgt vores eventuelle mellemværende med Atea, og får endegyldigt gjort op med forudfakturering. Nu kan vi kigge fremad. Denne sag har desværre skygget for det store indsats, som hver dag leveres af de 17.000 medarbejdere i Region Sjælland, siger Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland, i en meddelelse.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken økonomi- eller it-direktøren.

Opsigelsen såvel som advarslen er en udløber af skandalen om mulig bestikkelse af medarbejdere i regionens it-afdeling i forbindelse med indkøb af it-udstyr fra Atea.

Det er ikke de første personalekonsekvenser, Atea-sagen har fået i Region Sjælland. Regionsrådet i Region Sjælland fritstillede 9. marts regionens direktør, Jens Andersen.

Det skete et par dage efter, at PwC's undersøgelse havde vist, at regionens it-afdeling tømte budgettet på ikke-eksisterende it-indkøb i december hvert år, og at ledelses- og kontroltilsyn nærmest var ikke-eksisterende.

Desuden blev en af regionens ledende it-medarbejdere - der er mistænkt for at have taget imod bestikkelse - sidste år afskediget i Region Sjælland.

Den afskedigede medarbejder er sigtet i sagen, der har udløst en strafferetlig efterforskning i bagmandspolitiet.

Sagen kom frem sidste sommer, da bagmandspolitiet gennemførte et stort antal ransagninger og anholdt 13 personer for mulig bestikkelse, herunder ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet.

Region Sjælland var i årevis den største offentlige kunde i Atea, og størstedelen af indkøbene blev foretaget, uden at andre leverandører fik lov til at byde. 

BRANCHENYT
Læs også