Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Pansergeneralen fra JP/Politiken: Retssag mod Ekstra Bladet angriber den danske mediefrihed

JP/Politikens Hus' tidligere bestyrelsesformand Jørgen Ejbøl opponerede kraftigt imod, at han var indkaldt som vidne i retssagen, hvor de to tidligere gidsler Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn har sagsøgt JP/Politikens Hus og Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, for 1 mio. kr.

Tidligere bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, Jørgen Ejbøl, var på ingen måde tilfreds med at blive indkaldt som vidne i retssagen, hvor de tidligere gidsler Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn har stævnet JP/Politikens Hus og Ekstra Bladets ansvarshavende redaktør, Poul Madsen.  Foto: Christian Klindt Sølbeck

Det er et angreb på den danske medielovgivning, hvis man forsøger at holde ledelsen i JP/Politikens Hus ansvarlig for Ekstra Bladets dækning af sagen om Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn, der i 838 dage blev holdt som gidsler i Somalia.

Det meldte JP/Politikens Hus' tidligere bestyrelsesformand Jørgen Ejbøl, der sammen med tidligere topchef Lars Munch, i dag vidnede i sagen, hvor de to søfolk via deres fagforening har sagsøgt JP/Politikens Hus og Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, for 1 mio. kr.

»Jeg vil gerne gøre en bemærkning, dommer. Jeg mener, at det er beklageligt, at man har bedt mig og ledelsen i JP/Politikens Hus stille op i dag. Vi har ikke udgiveransvar i Danmark, og det er der en grund til. Chefredaktøren ene bestemmer, hvad der står i avisen. Hvis man havde udgiveransvar, skulle indholdsmæssige beslutninger forelægges bestyrelse, ledelse og aktionærer, så ville vi ikke længere have en fri presse og fri redigering. Det, advokaten kalder på, er den situation, vi ser i Polen og andre steder, hvor ledelserne (af medier) forsøger at komme ind og pille i indholdet,« afsluttede Jørgen Ejbøl, der i dag er næstformand i JP/Politikens Hus' bestyrelse og formand for Jyllands-Postens Fond...

BRANCHENYT
Læs også