Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Konkurrent beskylder Lego for urimeligt nøl

Lego har været så passiv i en retssag mod Best-Lock, at det mere ligner obstruktion. Derfor skal sagen falde, mener Best-Lock.

Best-Lock mener, Lego med vilje obstruerer i amerikansk retssag og koster konkurrenten unødige omkostninger. Foto: Lars Krabbe

Lego trækker en amerikansk retssag så urimeligt meget i langdrag, at domstolen skal dømme nøl og lade sagen falde.

Det er påstanden i en sag, hvor Legos konkurrent, britiske Best-Lock, har mistet tålmodigheden efter fire et halvt år i det amerikanske retssystem.

Den har »efterladt Best-Lock i et juridisk limbo, mens dets juridiske udgifter og skaden på Best-Locks salg fortsætter med at vokse, mens Best-Locks forretningsudsigter forbliver i en tåge,« hedder det i det retsdokument, der blev afleveret i sidste uge af Best-Lock til domstolen i Connecticut.

Den adm. direktør Torsten Geller fra Best-Lock vil ikke kommentere sagen, så længe den verserer.

Sagen begyndte i 2011, da Lego beskyldte Best-Lock for at krænke Legos beskyttelse af sine minifigurer - Best-Lock har med andre ord lavet og solgt nogle minifigurer, der ligner Legos for meget.

Siden har de to parter udvekslet masser af skriftlige argumenter, men altså ifølge Best-Lock i et alt for langsomt tempo.

»Denne sag har kørt uden meget fremskridt i fire et halvt år, siden den blev anlagt 14. oktober 2011, fordi sagsøgeren Lego og Lego Systems ikke har evnet at bevæge dem fremad, har obstrueret Best-Locks forsøg på at gøre det samme og har ignoreret rettens gentagne forsøg på at skubbe sagen frem,« skriver Best-Lock i det seneste dokument i sagen.

Best-Lock gør opmærksom på, at Lego i sideløbende sager har fundet tid og ressourcer til at aflevere adskillige dokumenter og været aktiv på anden vis i andre sager. Det britiske selskabs påstand er, at Lego trækker sagen i langdrag med vilje.

»Best-Lock lider fortsat under tabt fortjeneste hos detailkunderne. Disse butikker har fortalt Best-Locks sælgere, at butikkerne af Lego er blevet gjort opmærksom på sagsanlægget, og at de er bange for at have Best-Locks minifigurer på lager pga. potentiel erstatningskrav. Disse butikker afviser også at tale deres store leverandør Lego imod,« skriver Best-Lock i sagsdokumenterne.

Lego vil heller ikke kommentere sagen. Men pressechef Roar Rude Trangbæk peger på, at Lego sidste sommer vandt en lignende sag over Best-Lock i Europa. Her afgjorde EU-domstolen, at Lego har gyldige varemærkerettigheder til de små Lego-figurer, og derfor må andre ikke kopiere de dem.

Det var Best-Lock, der havde anlagt sagen med en påstand om, at minifiguren ikke var varemærkebeskyttet - og Best-Lock tabte altså sagen.

BRANCHENYT
Læs også