Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Intenst slutspil om B&O

Kinesiske Sparkle Roll kæmper en hård kamp for at overbevise de øvrige storaktionærer i Bang & Olufsen om, at de skal bakke op om selskabets planer om at overtage B&O.

Sparkle Roll forsøger at få de øvrige aktionærer i B&O til at enes om en pris for deres aktier i B&O. Foto: Simon Fals

Efter flere måneders tavshed afslørede det kinesiske holdingselskab Sparkle Roll i går, at de står på spring for at overtage aktierne i danske B&O.

Meldingen kommer ifølge Finans' oplysninger oven på længere tids langstrakte forhandlinger i ejerkredsen bag Struer-virksomheden, hvor Sparkle Roll har forsøgt at få opbakning fra de øvrige storaktionærer i den danske audio- og videoproducent. Sparke Roll ejes af den kinesiske rigmand Qi Jianhong og sidder samtidig på 28 procent af det børsnoterede selskab af samme navn, som ejer 5,6 af B&O og samtidig står for salget af B&O Play-produkter i Kina.

Finans erfarer således, at Sparkle Rolls helt store udfordring er, at man har brug for opbakning fra de øvrige storaktionærer i B&O, før man præsenterer et egentlig tilbud på den danske virksomhed.

Det er dog langt fra nogen let opgave, da B&O’s nuværende ejere alle har købt ind i koncernen på forskellige tidspunkter og derfor har svært ved at finde fælles fodslag i forhold til en gangbar salgspris på deres aktier.

Ud over Sparkle Rolle ejer hollandske Delta Lloyd 14,2, procent af B&O, mens danske ATP er næststørste aktionær med 12,7 procent af selskabet, mens Færchfonden ejer lige under frem procent af selskabet.

»Den helt store udfordring i spillet om B&O er, at Sparkle Roll er nødt til at have opbakning fra de øvrige storaktionærer. Det er simpelthen livsfarligt at gå offentligt ud med et tilbud uden at have opbakning fra de øvrige aktionærer. Især fordi flere af dem sidder på så store poster, at de nemt kan stable et modangreb på benene,« siger en kilde med indgående kendskab til de igangværende forhandlinger om B&O’s fremtid.

Også danske Gudme Raaschou Asset Management kan komme til at spille en nøglerolle, da man løbende har købt op af B&O-aktier og i dag sidder på omkring 2 procent af selskabet.

»Vi er ikke blevet hørt endnu og har ikke fået noget præsenteret. Men vi mener, at B&O har langt større værdi, end den nuværende kurs tilsiger,« siger seniorporteføljeforvalter Søren Krohn og henviser til, at en aktie i B&O i skrivende stund koster omkring 70 kr.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra B&O-formand Ole Andersen.

BRANCHENYT
Læs også