Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk app-succes scorer 100 mio. kr.: »Vi vil være kæmpestore«

Over 2.000 virksomheder verden over bruger nu app udviklet af danske Planday. Ny investering skal sikre udenlandsk vækst.

Ledelsen bag app-succesen Planday. Christian Brøndum, medstifter og adm. direktør (tv.) vil bl.a. kaste ny investering i USA og Storbritannien. PR-foto.

Den danske virksomhed Planday, der laver online vagtplanlægning, har sikret sig 100 mio. kr. til at fortsætte sin internationale ekspansion.

Pengene kommer fra det franske investeringsfirma Idinvest Partners samt svenske Creandum, der er kendt for bl.a. at have investeret i streaming-giganten Spotify.

Med den nye investering får vi mulighed for især at jagte vækst i USA og England.

Christian Brøndum, adm. direktør i Planday.

Også kapitalfonden SEB Private Equity og erhvervsmanden Arthur Kosten, der var med til at stifte Booking.com, er med i investeringen. Ledelsen i Planday er begejstret.

»Det seneste år har vi øget antallet af brugere med 100 pct. og investeret massivt i nye markeder og medarbejdere. Med den nye investering får vi mulighed for især at jagte vækst i USA og England,« siger Christian Brøndum, medstifter og adm. direktør i Planday.

Kort fortalt har Planday udviklet en app, der gør det muligt for timelønnede medarbejdere og deres arbejdsgivere at holde styr på arbejdstider og vagtskifter og sørger for at beregne, hvor meget den enkelte medarbejder skal have i løn hver måned.

Dermed tapper Planday ind i en global trend, hvor stadig flere virksomheder gør brug af deltidsansatte, og hvor mange arbejdstagere – bl.a. i USA – ofte har mere end et job.

Creandum, der tidligere har skudt 22 mio. kr. i Planday, har store forventninger til det danske firma:

»Vi har fra begyndelsen set et kæmpe potentiale i Planday, fordi mange vagtbaserede firmaer som restauranter, hoteller og fitnesskæder bruger uoverskuelige tavler eller simple regneark til at holde styr på medarbejdernes vagter. Planday er en klokkeren business case,« siger Johan Brenner, partner i Creandum.

Over 2.000 virksomheder i cirka 25 lande gør brug af Plandays software. Det danske firma har kontorer fem steder i verden – hovedkontoret ligger i København – og beskæftiger godt 80 ansatte. Og der skal mange flere til, siger Christian Brøndum.

»Vi skal hurtigst muligt ekspandere og få så store markedsandele som muligt i Storbritannien, USA og Norden. Det kræver flere medarbejdere,« siger direktøren, der ikke lægger skjul på sine uhæmmede ambitioner for Planday.

»Vi vil være kæmpestore. Målet er at blive en global markedsleder inden for vagtplanlægning og lønafregning,« siger han.

Læs også
Top job