Serier

Prisvindende pensionsdirektør ser en risiko som de andre ikke ser: Takker nej til kontor-byggeboom

Interview: Pensam-direktør mener, at man skal have skarpt fokus på kontorinvesteringerne mange år frem, og her rummer de store kontordomiciler en betydelig risiko.

Kontorpukkel i hovedstaden
Som investeringsdirektør i Pensam har Benny Buchardt Andersen haft stor succes med en investering i Boligbyggeriet Bolværket på Teglholmen i København. Her står han på taget af boligejendommen.

Mens de fleste danske pensionsselskaber kaster milliarder efter nye store kontorbyggerier i hovedstadsområdet, har Pensam valgt at gå i en bue udenom. Direktør Benny Buchardt Andersen, der i 2015 fik en international pris for sin nytænkning inden for ejendomsinvesteringer, ser en risiko ved de store nye kontorbyggerier, som konkurrenterne tilsyneladende ikke ser.

»Når man lejer ud til en bestemt virksomhed, så har man altså et problem, hvis den ene lejer smutter. Det kan godt være, at det først sker, når lejekontrakten udløber efter 10 år, men det kan blive en skidt investering, hvis man ikke kan genudleje ejendommen til den tid,« siger Benny Buchardt Andersen, der for nylig skiftede fra investeringsdirektør til direktør i Pensam...

Læs også