Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fyret topchef gør lyncomeback hos rivalen

Lars Bay-Smidt røg ud som chef for Danmarks største køkkenproducent. Nu er han tilbage som direktør for konkurrenten.

Lars Bay-Smidt er adm. direktør i Nobia Denmark, der står bag køkkenmærkerne HTH, Invita og Uniform. Foto: Marie Katrine Kragh

For godt to måneder siden blev Lars Bay-Smidt fyret under dramatiske omstændigheder. Nu gør han lyncomeback som topchef hos ærkerivalen i køkkenbranchen.

Lars Bay-Smidt er udnævnt til adm. direktør i Ballingslöv Danmark, som bl. a. står bag køkkenselskaberne Multiform og JKE Design. Her bliver opgaven at løfte salget hos de to producenter, som leverer køkkener i den høje ende af prisskalaen.

»Målet er at skabe vækst både herhjemme og i Skandinavien. Det er også en mulighed at udvide aktiviteterne til andre markeder,« siger Lars Bay-Smidt.

Målet er at skabe vækst både herhjemme og i Skandinavien.

Lars Bay-Smidt, ny direktør i Ballingslöv A/S.

Han har en lang karriere i køkkenbranchen, og senest var han adm. direktør for Nobia Danmark, som står bag køkkenmærkerne HTH, Invita og Uno-form.

Lars Bay-Smidt blev imidlertid fyret fra jobbet i midten af januar. Den svenske børsnoterede koncern oplyste i første omgang, at den danske chef var blevet bortvist. Det viste sig imidlertid at være en sproglig misfortolkning. Årsagen til afskedigelsen var uenighed om strategien, og Lars Bay-Smidt blev derfor fritstillet.

Han er glad for at være hurtigt tilbage i køkkenerhvervet, som har han indgående kendskab til.

»Jeg har haft en god dialog med Ballingslöv om strategi og forretningsmuligheder, og jeg ser frem til at være med til at udvikle virksomheden,« siger Lars Bay-Smidt.

Ballingslöv ejer også køkkenproducenten Kvik, som i Danmark er et selvstændigt selskab.

Ballingslöv er ejet af Stena Adactum, som ejer en række virksomheder. Selskabet er en del af den svenske Stena koncern ejet af familien Olsson.

BRANCHENYT
Læs også