Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Axcel køber lønfirma

Landets største kapitalfond Axcel overtager lønfirmaet Lessor, hvis ejere står til en gevinst på en halv milliard kroner.

Axcel og Christian Frigast har netop opkøbt lønfirmaet Lessor. Foto: PR

Kapitalfonden Axcel har netop overtaget det nordsjællandske lønfirma Lessor.

Prisen lyder ifølge Finans’ oplysninger på godt en halv milliard kroner.

Lessor er stiftet af William Fich, hvis arvinger med direktør Henrik Fich i spidsen har drevet firmaet gennem en årrække.

I efteråret hyrede Lessor dog investeringsbanken FIH til at afsøge markedet for en køber, og det er nu lykkedes, idet Axcel for kort tid siden har underskrevet en købsaftale.

Axcel ejer ud over Lessor, EG og Silkeborg Data, der blev fusioneret sidste år og også laver lønsystemer, men det er i første omgang meningen af Lessor skal drives videre på egen hånd trods de åbenlyse synergier.

Købet af Lessor sker samtidig med, at Axcel også arbejder på at overtage rørhaleproducenten Tajco og skal ses i forlængelse af, at kapitalfondens fjerde og seneste fond stadig mangler at foretage 2-3 investeringer, før fonden er lukket.

Axcels seneste opkøb
  • Lessor (Marts 2016): 450 mio. kr.
  • Conscia (Maj 2015). Pris: 500 mio. kr.
  • EG (Juni 2013). Pris: 800 mio. kr.

Hverken Axcel eller Lessor ønsker at udtale sig om handlen på nuværende tidspunkt, men Lessors direktør har tidligere over for Finans bekræftet, at man gik med overvejelser omkring selskabets fremtid.

»I forhold til vores nuværende sonderinger har jeg ikke ret meget at sige. Dog vil jeg gerne understrege, at det i et familiefirma som vores er naturligt, at man på et tidspunkt stopper op og overvejer sine muligheder,« fortalte Lessor-direktør Henrik Fich i efteråret 2015.

Lessor fremlagde tidligere på året sit regnskab for 2015, hvor koncernens to hovedben Lessor A/S og Ipayroll Holding A/S samlet set kom ud af 2015 med et resultat før skat og afskrivninger på knap 40 mio. kr.

Salget af Lessor sker netop i en tid, hvor der på det seneste er sket en vis konsolidering inden for lønsystemer herhjemme. Således købte amerikanske Marlin Equity Partner i september 2015 Bluegarden af en række danske banker, ligesom også Axcel har konsolideret branchen ved opkøb af EG A/S og siden Silkeborg Data.

BRANCHENYT
Læs også