Serier
0

Manden, der lænsede den danske statskasse for milliarder: Jeg nyder at hænge ud med Prince og Drake - og gøre noget godt for planeten

Sanjay Shah besluttede sig for at ville gøre noget godt for planeten og stiftede en organisation, som hjælper børn og vokse med autisme.

Skattesvindel for milliarder

Han lænsede den danske statkasse for mindst 9 mia. kr. og har åbent fortalt Børsen, hvordan det var »ligesom at køre lastbiler ind på et lager og fylde dem med kontanter 24 timer i døgnet«.

Det ændrer dog ikke ved, at den Dubai-bosatte brite Sanjay Shah ser sig som en iværksætter og filantrop, der gerne vil gøre noget godt for kloden.

Det er altsammen meget fornøjeligt, så det føles ikke som hårdt arbejde

Sanjay Shah

I et knap 10 minutter langt radiointerview fortæller Shah om sin karriere og arbejdet med den velgørende organisation Autism Rocks, der støtter børn med autisme, og som Shah har stiftet.

»I takt med at jeg blev ældre, tænkte jeg, at det var rart at blive kendt for at have gjort noget godt for planeten,« siger Sanjay Shah i interviewet med Entrepreneur Podcast Network, der er dateret 26. marts 2016.

Sanjay Shah stiftede i 2009 det britiske investeringsfirma Solo Capital, som tilsyneladende har franarret statskassen mere end 9 mia. kr. ved hjælp af uberettiget refusion af udbytteskat. Ved siden af Solo har Shah stiftet Autism Rocks, der arrangerer velgørenhedsarrangementer, hvor kendte kunstnere optræder for at samle penge ind til med autisme.

Adspurgt, hvad det bedste ved at være filantrop er, lyder svaret således:

»Udover det mest åbenlyse - som er at rejse penge og bruge det til gode ting - så er det at møde folk, jeg aldrig normalt møder. Som kongelige og regeringsfolk. Men det bedste er at møde de største popstjerner, jeg kan komme i tanke om - folk som Prince, Drake, Lenny Kravitz osv.,« siger Sanjay Shah.

»Det er altsammen meget fornøjeligt, så det føles ikke som hårdt arbejde«.

Han råder desuden folk med iværksættertrang til at skrabe godt med kontanter sammen, inden de kaster sig ud i et eventyr som selvstændig med egen biks.

»Man skal ikke undervurdere de mængder penge, man har brug for at starte op. Man skal heller ikke regne med, at man kan lave al arbejdet selv. Jeg har set forretninger, som fejlede, fordi de ikke havde budgetteret deres løbende omkostninger ordentligt. Du har brug for en bogholder, en sekretær og endda rengøringsfolk til kontoret,« siger Sanjay Shah.

»Det andet råd, jeg vil give til enhver, som vil starte deres egen forretning op, er, at du skal sikre dig og din familie økonomisk inden. Jeg ville fx ikke råde nogen til at belåne deres hus for at starte en forretning«.

Sanjay Shah oplyser via et kommunikationsbureau, at han ikke ønsker at kommentere.

BRANCHENYT
Læs også