Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Uber: Chauffører vil bare have dækket udgifterne til bilen

Høring: Fem Uber-chauffører er på vej i retten tiltalt for at køre pirattaxa. Ifølge selskabet selv er det bare folk, der kører under 10 timer om ugen for at dække de udgifter, det koster at være bilejer.

Ubers chauffører kører kun ca. 10 timer om ugen, og det viser ifølge selskabet, at chaufførerne mest bruger jobbet til at dække udgifterne til bilen.  Foto: Christoph Dernbach/AP

Finans har kontaktet Ubers skandinaviske kommunikationsfolk om forskellige emner, fordi selskabet netop nu er genstand for stor opmærksomhed. Det er på dagsordnen i Folketinget, hvor der både er stærke modstandere og fortalere. Der er en retssag mod fem chauffører for piratkørsel på trapperne. Og forsikringsselskaber har stillet store spørgsmålstegn ved chaufførernes forsikringer.

Det har ikke vært muligt at tale med nogen, og derfor er kontakten foregået via mail. En stor del af kritikken handler om, at chaufførerne udfører social dumping, og at man ikke aner, om de er ansatte, selvstændige, freelancere eller noget helt andet. Til det skriver Uber:..

BRANCHENYT
Læs også