Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

EU-dom kan koste TDC millioner

En EU-dom kan koste TDC et større millionbeløb for ikke at have betalt fyrede, pensionsberettigede medarbejdere en godtgørelse. Advokat vurderer, at der nu kommer et par hundrede sager.

Peter Nielsen ville gerne have fortsat som ingeniør, da han som 61-årig blevet fyret fra TDC i 2005, men han opgav jobjagten og gik på efterløn. Tirsdag slog EU-domstolen fast, at han her 11 år senere har ret til godtgørelse. Foto: Mik Eskestad

En stribe retssager er på vej i det danske retssystem, efter en længe ventet sag tirsdag blev afgjort af EU-Domstolen. Sagen handler om, hvorvidt private virksomheder skal betale en godtgørelse på en til tre måneders løn, når de fyrer medarbejdere, som er berettiget til pension. Tirsdag afgjorde EU-domstolen en sag mellem en nu afdød mand og hans tidligere arbejdsgiver, byggefirmaet Ajos, at manden havde ret til godtgørelse.

Dommen er en udløber af den såkaldte Ole Andersen-sag fra 2010, hvor offentligt ansatte fik ret til godtgørelse. Sagen vækker glæde hos Ingeniørforeningen, der har en sag mod teleselskabet TDC sat på pause i Højesteret. TDC fyrede i 2005 ingeniør Peter Nielsen, og nu står han til at få ca. 150.000 kr. i godtgørelse.  ..

Læs også