Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Mellem bobler og bomber i Ukraine

Champagne af druer fra Krim har tradition for at være noget af verdens bedste. Men Ruslands anneksion af halvøen og den korte afstand til frontlinjen i Donbass forværrer vilkårene for Ukraines mest berømte producent af den boblerige drik.

Den gamle gipsmine gemmer millioner af champagneflasker. Vineriet i Artemovsk fremstiller Ukraines bedste krimsekt flere hundrede kilometer fra den omstridte halvø.

ARTEMOVSK, UKRAINE — Flasker så langt øjet rækker. De glimter grønt og blinker rosa. Golfbilen fører længere ned i den gamle gipsmines dyb. Store underjordiske haller åbner sig. I bugen gemmer grotten noget af verdens bedste champagne, tilsyneladende i uendelige mængder. Guiden Ira Kulkova drejer på rattet. Hendes lille fartøj egner sig fint til at inspicere vineriet i Artemovsk. Virksomheden bryster sig af at være Ukraines største og mest berømte producent af krimsekt – champagne af druer fra halvøen.

»I alt har vi omkring 22 millioner flasker på lager,« siger Ira, idet hun behændigt undviger en gaffeltruck, der kommer kørende med favnen fuld af mousserende vin...

BRANCHENYT
Læs også