Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Betragt milliardgevinst til Goldman Sachs som en dyr forsikringspræmie

Kommentar: Politikernes manglende tillid til den lagte strategi og den nye ledelse forærede Goldman Sachs milliardgevinst på Dong-aktier.

Det er Dongs særdeles lukrative investeringer i statsstøttet elproduktion på havet, der sikrer en succesfuld børsnotering. Her ses Dongs tyske vindmøllepark Gode Wind 1. Foto: Dong Energy

går på børsen med en forventet børsværdi på over 100 mia. kr. Det vil give de nye aktionærer, der kom ind i den stormombruste kapitaludvidelse i begyndelsen af 2014 en gevinst på over 100 pct. på to et halvt år. Dermed får den udskældte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs foreløbig et overskud på omkring 10 mia. kr. for at have gjort det, som forligskredsen bag Dongs aktiesalg ikke turde: Stole på den lagte genopretningsplan og den siddende ledelse med Henrik Poulsen i spidsen.

Det er udtryk for en grov grad af inkonsistens, når de statslige ejere er med til at udpege en ny ledelse, vedtage en redningsplan og udstikke en klar strategisk retning i form af massive investeringer i vindkraft til havs og ikke være klar til at bakke planen op med ny kapital, hvis alternativet, ny kapital udefra, ikke kan fremskaffes på acceptable vilkår. Og værdisætningen af Dong ved den kommende børsnotering viser med al tydelighed, at aktiesalget i 2014 ikke skete på acceptable vilkår. ..

Læs også