Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Roche rykker Santaris-rettigheder ud af landet via milliardudbetaling

Schweiziske Roche har flyttet intellektuelle rettigheder, som man fik med købet af det danske biotekselskab Santaris, ud af landet via en milliardbetaling til datterselskabet Roche Innovation Center Copenhagen. Samtidig udbetaler datterselskabet så knap 1 mia. kr. i dividende til det schweiziske moderselskab, og en umiddelbart begrænset luns går til de danske skattemyndigheder.

Foto: Steffen Schmidt/Keystone via AP

Den schweiziske medicinalmastodont Roche har haft gang i en række transaktioner med det danske datterselskab Roche Innovation Center Copenhagen (RICC), der sender dels IP-rettigheder ud af landet og store pengebeløb på tværs af landegrænser. Det afslører 2015-årsregnskabet fra RICC, som er det tidligere Santaris Pharma.

Der var en mærkbar begejstring i den danske biotekverden tilbage i begyndelsen af august 2014, da det kom frem, at schweiziske Roche købte det danske biotekselskab Santaris Pharma. For schweizerne betalte dels 250 mio. dollars plus milepælsbetalinger, og dels så etablerede man Roche Innovation Center Copenhagen i Danmark med intentionen om at gøre det tidligere Santaris til et forskningscenter. Det betød således, at man beholdt arbejdspladser i Danmark og havde fokus på at gøre sig gældende i det danske life science-økosystem...

BRANCHENYT
Læs også