Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

3Shape fortsætter verdenserobring, mens kronerne fosser ud af Aldi

Teknologivirksomheden 3Shape er en bemærkelsesværdig vækstcase, som på få år har skabt 700 arbejdspladser og er godt på vej mod milliardomsætning, viste ugens regnskab. Aldi, derimod, har tabt 1 mia. kr. på at holde liv i sine 221 butikker på blot fem år.

Tais Clausen (th.) og Nikolaj Deichmann er stiftere og ejere af 3Shape, en højprofitabel dansk teknologivirksomhed, der er førende inden for sit felt. Det har allerede fået flere interesserede købere på banen, men stifterne har afvist alle trods muligheden for at score en milliardgevinst. Illustration: Anders Vester Thykier

Vinder I: Tais Clausen & Nikolaj Deichmann, stiftere og ejere af 3Shape

Det er iværksætterhistorier som denne, politikerne sukker efter, og som Danmark skal leve af i fremtiden. Tais Clausen og Nikolaj Deichmann har på få år og i al ubemærkethed opbygget en højprofitabel teknologivirksomhed, 3 Shape, der har potentiale til at erobre hele verden. Ugens årsregnskab viste salgsfremgang på 30 pct. og en solid bundlinje på over 200 mio. kr. Stifterne har allerede trukket 450 mio. kr. ud i udbytte siden 2008, og intet tyder på, at succesen stopper her. Selskabet med over 700 ansatte sidder på førende teknologi inden for 3D-scanningsudstyr til tandlægeindustrien, der er let skalérbar og interessant for andre brancher. Det gør 3Shape til en lækkerbisken hos kapitalfonde, men stifterne har klogeligt afvist enhver flirt trods mulighed for score en kæmpe milliardgevinst.   ..

BRANCHENYT
Læs også