Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danmarks rigeste bilfamilier triller millioner ned i kassen i rekordtempo

Landets største bilimportørvirksomheder har kronede dage i disse år. Pæne avancer og et rekordhøjt bilsalg er årsagerne til, at millionerne ruller ind i kassen, og det kommer ejerfamilierne bag de store bilkoncerner til gode.

Jens Bjerrisgaard, koncerndirektør i Semler Gruppen, der er den største aktør på bilmarkedet herhjemme. PR-foto: Semler Gruppen.

Speederen er trykket i bund hos landets største bilfamilier, der bliver forgyldt af det rekordhøje bilsalg i Danmark.

Den største aktør på markedet, Semler Gruppen, tjente over 300 mio. kr. i fjor og udbetalte 140 mio. kr. i udbytte til ejerfamilierne Christiansen, Mourier og Nielsen.

Det skete efter et år, hvor omsætningen fra salg af mærker som VW, Skoda, Audi og Porsche for første gang rundede 10 mia. kr.

»Vi nyder godt af det stigende bilsalg. Når vi samtidig vinder markedsandele, er det godt for både omsætning og indtjening,« siger koncerndirektør i Semler Gruppen, Jens Bjerrisgaard.

Med cirka 208.000 indregistrerede personbiler blev 2015 året med det højeste bilsalg herhjemme nogensinde, og branchen venter, at 2016 vil blive endnu et rekordår. Semler Gruppen sidder på cirka en fjerdedel af markedet.

Også andre bilfamilier scorer store millionbeløb. Interdan-koncernen, der importerer og sælger Peugeot- og Mitsubishi-biler, og som er ejet af efterkommerne af stifter K.W. Bruun, tjente over 100 mio. kr. i det forgangne år.

Ejerne fik godt 15 mio. kr. i udbytte. Omsætningen nærmer sig 5 mia. kr.

I Brande i Midtjylland har de fire brødre bag Ejner Hessel øget deres omsætning med 20 pct. til 3,6 mia. kr. De fire Hessel-brødre, Bjarne, Peder, Bent og Steen, ejer bilforretninger 22 steder i Jylland og på Sjælland, hvor de sælger Mercedes-Benz, Renault, Dacia og Smart.

»Bilbranchen er bedre kørende, og det er især importørerne, der trækker for. De har en væsentligt større avance pr. bil end forhandlerne og klarer sig derfor også bedre,« siger Jens Brendstrup, adm. direktør i Autobranchen Danmark.

Den østjyske bilkoncern Via Biler, der er ejet af ægteparret Steen og Ruth Rasmussen og deres to børn, har på kun fire år øget deres omsætning med næsten 1 mia. kr.

Familien ejer adskillige bilhuse og er franchisetager for biludlejningsgiganten Hertz.

Den familiedrevne bilkoncern Nellemann solgte i fjor biler for 1,7 mia. kr. - det højeste nogensinde. Ejer og direktør Jacob Nellemann trak 25 mio. kr. ud i udbytte.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også