Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aarhusiansk sædgigant har ondt i indtjeningen

Millionoverskuddet er halveret hos sædbanken Cryos, der ikke kan få lov til at sælge æg i Danmark.

Ole Schou er adm. direktør og ejer af sædbanken i Cryos International med hovedsæde i Aarhus.

Efter en stribe år med fremgang i resultatet må ejer og adm. direktør Ole Schou se overskuddet svinde i Aarhus-virksomheden Cryos, der betegner sig selv som verdens største sædbank.

Det nye regnskab for 2015/16 viser således et resultat efter skat på 8,1 mio. kr. mod 16,5 mio. kr. året forinden. Ole Schou hæfter sig dog ved, at man fortsat tjener penge.

»Forretningen er i stabil fremgang,« siger han.

Det er i selskabet Cryos Holding, resultatet er faldet. Her samles tallene fra de mange datterselskaber, virksomheden efterhånden har for at kunne eksportere sæd til 80 lande i verden.

Virksomheden oplyser ikke omsætningen, men havde i det danske selskab en bruttofortjeneste på 33 mio. kr. sidste år.

Ifølge Ole Schou skyldes tilbagegangen på bundlinjen, at der er brugt et større millionbeløb på at etablere en ægbank, som man endnu ikke kan høste frugterne af.

»Vi har måttet afskrive hele den investering,« siger han.

Efter dansk lov er det nemlig ikke lovligt at sælge æg til kunstig befrugtning til trods for forsøg fra flere sider på at få ændret reglerne.

Som det har været beskrevet tidligere på året, overvejer virksomheden derfor, om man skal flytte aktiviteter ud af landet.

»Alle de store sædbanker i verden har kastet sig over æg, fordi teknologien er blevet udviklet. Vi er kommet bagefter på grund af lovgivningen. Nu må vi prøve at se, om vi kan få dem i tale,« siger han med henvisning til politikerne på Christiansborg.

»Hvis ikke bliver vi nødt til at flytte i hvert fald nogle af vores aktiviteter i Danmark til udlandet,« siger han.

Finans har tidligere med artikelserien Babybusiness beskrevet, at markedet for fertilitetsbehandling er i kraftig vækst. Det er et marked, hvor danske virksomheder har en betydelig rolle. Danmark er således ikke alene hjemland for Cryos, men også sædbanken European Sperm Bank.

Samlet omsætter den danske fertilitetsindustri for mere end 1 mia.kr., ifølge en rapport fra 2013.

BRANCHENYT
Læs også