Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Danske privat-fly tjente godt på EM

Det tyske mandskab og mange fodboldfans lod sig fragte rundt i danske privatfly ved EM, der dermed blev en god forretning fra branchen.

Alsie Express fik flerfold fornøjelse af det tyske landshold til EM - og selvfølgelig blev flyet dekoreret med "Die Mannschaft". Foto: Tina Müller

Nu gik det desværre ikke Tyskland så godt som ønsket af mange og måske forventet, idet landsholdet kun nåede til semifinalen. Men det var alligevel lidt af en skalp, som Alsie Express fik skåret, da de fik ordren på at flyve "Die Mannschaft" rundt til kampene i Frankrig.

»Det har været en utroligt spændende opgave at flyve for "Die Mannschaft". De chartrede det ene af vores fly og blev fløjet rundt til derers kampe i Frankrig og havde det til rådighed under turneringen,« fortæller Lone M. Koch, adm. direktør i Alsie Express, der kører hjemme i Sønderborg og derudover tager sig af ruteflyvning mellem Sønderborg og København.

Hun vil ikke fortælle, hvad ordren løb op i af penge.

»Vi satte et logo på flyveren, som det tyske fodboldforbund bestemte, hvordan skulle se ud,« siger hun.

Generelt har alverdens flyselskaber markedsført deres private jets som en mulighed for at komme hurtigt og eksklusivt til EM.

Det kunne gøres for i omegnen af 8.000 per mand, hvis fire personer splejsede om et privatfly.

Andre valget at gå i større flok sammen - ikke mindst en del islændinge, og det kom et andet af de danske flyselskaber til gde.

»Vi havde en del med EM at gøre. Især fordi islændingene jo nærmest gik amok, så der var vi i fuld gang. Lige i begyndelsen jokede vi med, at det ville være nemmere at slæbe Island ned til Frankrig end at flyve alle de fans derned,« siger Ole Dupont Christiansen, adm. direktør i Blackbird Air Charter.

Selskabets flåde er de fly, som modekoncernen Bestseller oprindeligt ejede, men nu bliver de lejet ud til andre.

Samtidig chartrer Blackbird Air Charter fly hos andre til større opgaver - f.eks. transport af fans til EM.

»Desværre for os begyndte Iceland Air ret hurtigt at sætte ekstra maskiner ind, så vi fik ikke så meget ud af det, som vi kunne,« siger Ole Dupont Christiansen.

Ifølge britiske medier var både walisiske og irske fans villige til at betale for at se deres hold spille de sidste kampe. Men lige lidt hjalp det. Irland nåede ottendedelsfinalen, mens Wales fik lov at møde Portugal i semifinalen og få tæsk.

BRANCHENYT
Læs også