Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Slagen SF'er i skraldeskandale: »Det hjælper hverken københavnerne eller klimaet hvis vi bare siger haha - vi fik ret«

SF's tidligere teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Ayfer Baykal var stærkt kritisk forud for byggeriet af København nye affaldsforbrændingsanlæg. Her forklarer SF'eren Peter Thiele, hvorfor partiet føler sig tvunget til en uvending.

SF stemte ja til at bygge anlægget i 2012 efter en politisk aftale om, at man ikke ville importere affald. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

SF's politikere i Københavns Borgerrepræsentation er blevet banket på plads i sagen om det skandaleramte affaldsforbrændingsanlæg Amager Bakke. I 2012 gik SF kun med til byggeriet af det 4 mia. kr. dyre prestigeprojekt med egen skibakke på toppen, fordi der blev lavet en politisk aftale om, at der ikke måtte importeres affald til værket. Nu må de acceptere affaldsimporten alligevel.

SF's store skepsis blev dengang fremført af den daværende teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal. Hun er ikke vendt tilbage på Finans' henvendelser, men Peter Thiele, der er SF's nuværende medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune siger:..

BRANCHENYT
Læs også