Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

FLSmidth gør klar til at slagte halvdelen af sine 15.000 leverandører

Den danske industrikoncern FLSmidth vil udnytte sin status som international spiller til at købe langt bedre og billigere ind. Leverandørantallet skal halveres og »Procurement« er blevet løftet op på direktionsniveau.

Asger Lauritsen er Chief Procurement Officer hos FLSmidth. Han skal skrælle halvdelen af leverandørbasen væk for at opnå billigere produkter og en bedre kvalitet. Foto: Jørgen True/Studie-E

FLSmidth er hårdt presset på sin indtjening. Det går skidt i mineindustrien og køberne af cementfabrikker tøver. Derfor er der kun en vej i slunkne tider: Besparelser.

Og det vil koncernens leverandører komme til at mærke i den kommende tid. FLSmidth har valgt, at ansætte Asger Lauritsen som Chief Procurement Officer og har dermed løftet sin indkøbsfunktion op på direktionsniveau med direkte reference til koncernchef Thomas Schulz.

»Vi vil i den kommende tid gennemgå vores leverandørbase og i den proces knytte dem tættere til virksomheden. Det betyder også, at vi vil reducere antallet af leverandører. De leverandører vi udvælger skal være med til at udvikle de komponenter, vi ender med at købe, og dermed styrke både vores position og deres egen til gavn for kunderne og os selv,« siger Asger Lauritsen, der tidligere har været hos A. P. Møller - Mærsk og D/S Norden.

Vi har i dag omkring 15.000 leverandører. det tal skulle vi gerne have halveret

Asger Lauritsen, Chief Procurement Officer i FLSmidth

Foreløbig har FLSmidth & Co. A/S valgt at fokusere på indkøb for 10 mia. kr. årligt, som man vil optimere. Det er endnu ikke sat finansielle mål på, hvad det skal give ekstra på bundlinjen.

Men når leverandørkæden er blevet slanket og optimeret, skulle det, ifølge Finans' oplysninger, gerne kunne aflæses med en 3 pct. forbedring på bundlinjen. Den proces ventes gennemført i de kommende år og skal være tilendebragt i 2019.

»Vi har i dag omkring 10.000 leverandører, der er direkte involveret i projekterne. Og mere end 5.000 som er indirekte leverandører af produkter. Det er antallet af disse 15.000 leverandører, vi har sat os for at halvere. Så der er et stort potentiale begge steder,« siger Asger Lauritsen.

FLSmidth har indkøbsmæssigt været for dårlig til at udnytte, at man er en global spiller. Mange indkøb foregår lokalt og i de enkelte selskaber og divisioner. Nu skal systemet blive bedre til at tale på tværs af organisationen og dermed styrke både kvaliteten og lønsomheden.

Flere leverandører vil opleve, at der bliver en form for budrunde, hvorefter FLSmidth vil vælge de bedste og knytte dem langt tættere til virksomheden.

»Vi ser gerne, at de leverandører vi udvælger bliver inddraget langt tidligere og tættere i hele processen. De skal være med, når vi eksempelvis designer en cementfabrik eller produkter til mineindustrien. De skal hjælpe os med at blive mere effektive, så vi kan levere et bedre produkt til vores kunder,« siger Asger Lauritsen.

FLSmidth er gået i gang med processen, og de endelige finansielle mål vil blive meldt ud senere.

BRANCHENYT
Læs også