Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Investorer langer ud efter Bavarian-boss efter Genmab-sammenligning

Bavarian Nordics topchef, Paul Chaplin, får hård kritik fra en lang række investorer, efter at han har forsøgt at tale selskabets aktiekurs op.

Foto: Michael Mottlau

En stribe tunge investorer kritiserer Bavarian Nordic og adm. direktør Paul Chaplin. Biotekbossen bør fokusere på at drive sin forretning i stedet for at belære aktiemarkedet, lyder kritikken, efter at han tirsdag beklagede sig over selskabets aktiekurs, der er blevet rundbarberet i 2016.

»Hvis vi skal have tillid til dem, nytter det ikke noget, at de snakker om alt muligt andet, som de åbenlyst ikke har forstand på. De skal bare koncentrere sig om at levere varen,« siger en investor.

Biotekselskabet har fået barberet 30 pct. af sin markedsværdi i år, mens Nasdaqs biotekindeks er faldet 15 pct. og danske Genmab er steget 20 pct.

»De CEO’s, som ikke gør det (snakker om deres aktiekurs, red.), bliver anset for mere troværdige - lad os sige det sådan,« siger en anden investor.

Kritikken kommer efter, at Paul Chaplin tirsdag i avisen Børsen luftede sin frustration og bl.a. beklagede sig over, at »selv om aktieanalytikerne er meget stærke fortalere for selskabets aktie, så er det budskab vanskeligt at få videre til hedgefondene«.

Bavarian Nordic er således et af de danske selskaber, hvor flest investorer spekulerer i, at aktien skal falde i stedet for stige.

Paul Chaplin sagde i samme ombæring, at bare et ud af tre præparater i selskabets pipeline skal ramme rigtigt »for at transformere dette selskab til et Genmab«.

Genmab er mere end otte gange mere værd end Bavarian Nordic.

Hvis jeg ser på de analytikere, som dækker os, så værdisætter de alle sammen selskabet på et højere niveau end den nuværende aktiekurs.

Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic

Michael Voss, der har investeringsselskabet Fundamental Invest og er aktionær i Bavarian Nordic, kalder udmeldingen fra Bavarian-chefen tankevækkende.

For i samme historie siger Asger Aamund, tidl. Bavarian-formand og i dag aktionær i biotekselskabet, at topchef Paul Chaplin aldrig fortæller noget, »førend han er 100 pct. sikker«.

»Det er tankevækkende, at Aamund siger, at Chaplin går med livrem og seler, når Chaplin taler om, at aktiekursen er undervurderet, og at man kan blive et nyt Genmab,« siger Michael Voss.

Bavrian Nordic kort fortalt
  • Bavarian Nordic, stiftet i 1994, er et dansk biotekselskab, som er børsnoteret på Nasdaq i København.

  • Har koppevaccinen Imvanex/Imvamune på markedet.

  • Har prostatakræftvaccinen Prostvac i den sidste udviklingsfase i mennesker, såkaldt fase 3. Her har man det amerikanske medicinalselskab Bristol Myers-Squibb som partner.

  • Forsøger at udvikle lægemiddelkandidaten MVA-BN-filo mod ebola. Her har man Janssen, en del af amerikanske Johnson & Johnson, som partner.

  • Forsøger at udvikle kræftmidlet CV-301, som man undersøger som mulig behandling af lungekræft.

  • Forsøger at udvikle en RSV-vaccine.

  • Janssen forsøger at udvikle en HPV-vaccine ved hjælp af Bavarian Nordics teknologiplatform MVA-BN.

Paul Chaplin afviser kritikken og siger, at han ofte bliver kritiseret for at være for konservativ.

»Hvis jeg ser på de analytikere, som dækker os, så værdisætter de alle sammen selskabet på et højere niveau end den nuværende aktiekurs.«

Hvorfor kommenterer du overhovedet på aktiekursen?

»Spørgsmål til topchefen om et selskabs aktiekurs og værdien af et selskab er ganske normale. De kommer op på stort set hver eneste telekonference for investorer eller snak med investorer, som jeg har haft.«

Læs også