Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Insider: 9 mio. dollars fra Altor kunne have reddet OW Bunker

Selv om kapitalfonden Altor scorede 3 mia. kr. på at børsnotere OW Bunker, sagde den nej til at redde virksomheden fra kollaps med blot 9 mio. dollars, hævder tidligere OW-direktør. Altor afviser udlægningen.

Skandalen i OW Bunker
OW Bunker kunne have været reddet med 9 mio. dollars,  hævder tidligere direktør. Foto: Kasper Palsnov Foto: Kasper Palsnov

9 mio. dollars eller 54 mio. kr.

Det var det beløb, som kapitalfonden Altor sagde nej til at indbetale i nogle skæbnesvangre timer i november 2014 og dermed reelt forårsagede OW Bunkers konkurs.

Sådan lyder den opsigtsvækkende påstand fra den tidligere finansdirektør i OW Bunker Kent Larsen i forbindelse med en retssag mod flere institutionelle investorer.

Kent Larsens forklaring fremgår ifølge Finans' oplysninger af et svarskrift, som han har indleveret til retten.

OW Bunker gik konkurs efter massive tab på oliespekulation og tvivlsomme kreditter til en kunde i Singapore, og sidstnævnte har gentagne gange været brugt som forklaring på, at bankerne lukkede sine kreditlinjer til OW Bunker og lagde oliehandelsselskabet i graven.

Men ifølge Kent Larsen var der faktisk forhandlinger mellem bankerne og OW Bunker, selv efter at tabene i Singapore var kommet til bankernes kendskab. Bankerne var ifølge Kent Larsen således parate til at fortsætte for at minimere de voldsomme tab, der altid vil være forbundet med en hurtig nedlukning.

Til gengæld krævede de, at Altor - som havde scoret over 3 mia. kr. på at børsnotere OW Bunker - indbetalte 9 mio. dollars for at imødegå et såkaldt "margin call" på OW Bunkers oliespekulation.

Ifølge Kent Larsen afviste Altor dog kravet, hvilket fik bankerne til at trække stikket.

Oplysningen er ifølge formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, stærkt overraskende.

»Det har været fremme, at Altor ikke ønskede at efterkomme bankernes ønske om at komme med penge, men ikke at det handlede om 9 mio. dollars. Det er jo ingenting i sammenligning med de svimlende beløb, der er tabt,« siger Mengel, der ikke umiddelbart kan gennemskue, om oplysningen kan få juridisk betydning.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kent Larsen. Flere centrale kilder genkender ex-direktørens udlægning, men den afvises af Altor, der påpeger, at kapitalfonden som største aktionær selv havde en interesse i at redde OW Bunker.

»Informationen om, at Altor blev bedt om at indbetale 9 mio. dollars, er ukorrekt,« hedder det i et skriftligt svar fra Altor.

BRANCHENYT
Læs også