Gammel Erhverv

Fransk køkkenchef fylder rundt: Udsøgt klassisk og stilfuldt hos Bind

Den franske kok Christian Bind har igennem 40 år spillet en vigtig rolle i introduktionen af danskerne til det franske køkken. I denne måned fylder han 60 år, og han holder stadig den klassiske fane højt på Restaurant Bind i Kruså.

Christian Bind åbnede i 2008 Restaurant Bind i Kruså. PR-foto: Restaurant Bind PR-foto: Restaurant Bind

Gratist, Registreret: TOOL Oplåst artikel - prøv Finans 40 dage

Den 19. oktober fylder Christian Bind, køkkenchef på Restaurant Bind i Kruså, 60 år. Samme dag runder han et andet rundt hjørne, nemlig 40-årsdagen for sin ankomst til Danmark fra hjemlandet Frankrig. Christian Bind har spillet en vigtig rolle i danskernes introduktion til det klassiske franske køkken og har, inden han sammen med sin kone Pia åbnede Restaurant Bind i 2008, bl.a. arbejdet på den fynske gourmetinstitution Falsled Kro og Fakkelgården i Kruså. Han er uddannet kok fra den 3-stjernede Auberge d’llle i Alsace og har også stået bag stjernerestauranten Chez Paul i Flensborg.

Her er White Guides seneste anmeldelse fra Restaurant Bind.

Det er en ren fornøjelse at besøge Christian og Pia Bind i den smukke gamle patriciervilla ved Sønderhav lige ned til Flensborg Fjord. Have og stier rundt om villaen står snorlige og leder ned mod Gendarmstien og vandet få meter væk.

Indenfor er der god fornemmelse for smag i alt fra både indretning, kunst og anretninger. En aften starter med et besøg i det store, moderne køkken. Vi hilser på Christian Bind og hans souschef Yves Matter, mens vi nyder et glas cremant d'alsace rosé, og Binds alsaciske ophav fornægter sig ikke i den lille chaud croute med røget skinke, som stilles på bordet som amuse-bouche.

Kontrasten mellem det moderne køkken og den smukt renoverede villa er slående, og køkkenfinten virker. På en måde kender vi alle hinanden efter turen i køkkenet, og det er rart. Det giver en familiær følelse, selvom betjeningen i øvrigt er yderst korrekt.

Omgivelserne og værtens cv befinder sig i den tunge ende af gourmetskalaen, men det gør priserne til gengæld ikke. 395 kr. for tre retter er rørende rimeligt, for maden hos Bind er udsøgt. Ikke nytænkt eller prangende, men bare veltilsmagt, præcis og delikat.

Som den stramt rullede søtunge med blødt og smagfuldt krabbefyld. Den serveres på en smuk og cremet ”risotto” på sortskallet perlebyg og en ramsløgssauce, som giver kant, karakter og karisma til den sarte fisk.

Hovedrettens kalvemørbrad er perfekt rosa, og med en intens oksehalerillette i sprød dej og rigeligt med revne trøfler matcher en spätburgunder fra Dreissigacker flot.

Vinkorket er enkelt men elegant sammensat, og vinmenuen tilbydes på sympatisk vis også i en kørevenlig udgave.

Restaurant Bind
Fjordvejen 120
6340 Kruså

restaurantbind.dk

Priser
Menuer 395-1.250 kr.

 

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også