Serier

Strøgets pengemænd i U-vending: Nu kommer de hemmeligholdte lejerabatter frem i lyset

Baggrund: Efter ministerens indblanding er den britiske kapitalfond Cubic kommet frem til, at de tidligere hemmeligholdte huslejerabatter skal frem i lyset.

Priseksplosion på Strøget
Benetton fik en huslejerabat på 7,5 mio. kr., da modebrandet flyttede ind i sin butik i Købmagergade. Men den holdt de britiske ejere for sig selv, da de i byretten i oktober 2015 brugte Benettons årlige husleje i forsøget på at hæve huslejen for Synoptik i naboejendommen. Foto: Stine Bidstrup.

En af de tunge udenlandske spillere i det glohede investeringsspil om ejendomme på Strøget er vendt på en tallerken i sagen om skjulte huslejerabatter. Det står klart, efter den britiske storinvestor på Strøget, Cubic Property Fund, i sidste uge var i Østre Landsret i et forsøg på at hæve huslejen for brillekæden Synoptik.

I retssagen, som Cubic tabte, gjorde briternes danske advokat, Dennis Hofmann, sig til talsmand for, at huslejerabatter skal regnes med, når man sammenligner forskellige huslejepriser i den type sager. Det står i skærende kontrast til hans holdning, da sagen blev behandlet i byretten i oktober sidste år...

Læs også